Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nema lijeka za kinesku medicinu

28.03.2011. 22:00
Nema lijeka za kinesku medicinu


Donat ima realno velike šanse da s drugog mjesta uđe u doigravanje, što je i bio cilj pred početak prvenstva, ali i realnost ove momčadi, koja je ipak kvalitetom ispod Dr. Časla, ali iznad ostatka lige


Stolnotenisači Donata ipak nisu uspjeli napraviti  čudo u subotu i u velikom derbiju  prvenstva iznenaditi sastav Dr.  Časla. Jia Zeng, Tan Ruiwu i  Ronald Redžep trio je koji je u  ovom trenutku miljama daleko  od ostatka hrvatskog stolnog tenisa tako da poraz Donata od 2:4  na domaćem terenu niti u kojem  slučaju nije nikakav kiks, već samo realno trenutačno stanje u  odnosu između ove dvije  momčadi. Što se tiče same igre,  Zadrani apsolutno mogu biti zadovoljni načinom na koji su prezentirali svoje znanje. Dvije pobjede, jedna Zubčića i jedna Kolareka te još dva neizvjesna dvoboja (par i dvoboj Kolareka i  Tana) najbolje govore da igrači  stratega Denisa Karlovića u taj  dvoboj nisu ušli s bijelom zastavom već su itekako željeli napraviti “štetu” zagrebačkoj  momčadi. Grizli su igrači Donata, borili se, ali nisu uspjeli doći  do ozbiljnije prilike za pobjedu.  Osjetilo se, doduše, da postoji još  mala rezerva u zadarskom sastavu. Možda se može više napraviti u dvoboju parova, iako je  sve samo ne lako dobiti dva ljevoruka, superbrza Kineza. Ipak, i  Kolarek i Zubčić mogu biti za  nijansu uigraniji, ali taj detalj će  pokušati riješiti struka zadarske  momčadi. Rekao je i trener Denis  Karlović da se moglo i bolje pogoditi s postavom, no to je uvijek  lutrija, jer nije lako pogoditi razimšljanja suparničkog trenera. S  ovim porazom zapravo se ništa  važno nije promijenilo u samom  poretku prvenstvene ljestvice.  Zadarska momčad i dalje drži  drugo mjesto koje bi morala zadržati i do kraja regularnog dijela  sezone. Doduše, pobjedom nad  Pulom Zagreb je također stigao  na omjer 13:2, isti onaj koji ima i  sastav Donata, ali zadarski sastav  u prvom dijelu sezone glatko je  slavio u Zagrebu, a iste protivnike još očekuje dvoboj u Zadru,  s tim da i Zagreb očekuje još  jedna utakmica s Dr. Časlom. U  svakom slučaju, Donat ima realno velike šanse da s drugog mjesta uđe u doigravanje, što je i bio  cilj pred početak prvenstva, ali i  realnost ove momčadi, koja je  ipak kvalitetom ispod Dr. Časla,  ali iznad ostatka lige. Do samog  doigravanja ostalo je još tri kola.  Tada kreću one “prave” partije.  Donat će, ako zadrži drugo mjesto, imati prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja i  po svemu sudeći sastat će se baš s  momčadi Zagreba. Iako Zagreb  brani titulu, to nije ona momčad  od prošlih sezona, već se radi o  potpuno pomlađenom sastavu.  Iako je to najtalentiranija  momčad lige, ipak su nositelji  juniori, tako da će u tom dvoboju  Donat biti veliki favorit i za očekivati je da će se uskoro gledati novi  dvoboji Dr. Časla i Donata.
 


Prva stolnoteniska liga




Rezultati 15. kola: Donat – Dr.  Časl 2:4, Vodovod – Željezničar  4:3, Dugo Selo – Industrogradnja  4:1, Zagreb – Pula 4:2, Libertas –  Velika Gorica 4:0.
Dr. Časl 30, Donat, Zagreb 28, Libertas 26, Pula, Željezničar 21, Dugo Selo, Vodovod 19, Industrogradnja 17, Velika Gorica 15
Parovi idućeg kola: Vodovod –  Donat, Velika Gorica – Zagreb,  Dugo Selo – Pula, Industrogradnja  – Željezničar, Libertas – Dr. Časl.