Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nove kombinacije odnijele rezultate

28.03.2011. 22:00
Nove kombinacije odnijele rezultate


Zauzevši prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji najviše uspjeha imao je Vito Žuvanić u samcu


Na stazi u Zatonu  (kod Šibenika) proteklog je vikenda održana druga ovosezonska regata Kupa Dalmacije. Idealni uvjeti okupili su  predstavnike svih dalmatinskih klubova, kojima su se  ovom prilikom pridružili i veslači slovenskog Arga. Za razliku od premijernog nastupa  u Splitu, veslači Jadrana nisu  se mogli pohvaliti većim dosezima. Zadrani su osvojili jedno prvo, četiri druga i tri treća  mjesta. U seniorskoj konkurenciji nastupile su dvije posade Jadrana: braća Marin i  Branko Begović, kojima je puno bolje izdanje u odnosu na  regatu u Splitu donijelo drugo  mjesto, te Marko Đurica u  samcu, na kraju također drugoplasirani.
Zauzevši prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji najviše  uspjeha imao je Vito Žuvanić u  samcu. Četverac bez kormilara: Mihovil Maričić, Marko  Perić i Željko Batur bio je drugi iza posade Arga, a dvojac  bez kormilara Ante Antišin i  Antonio Adžić nastupio je u  seniorskoj konkurenciji gdje je  osvojio solidno četvrto mjesto. U Zatonu nisu nastupila dva najbolja Jadranova juniora. Mate Ledenko i Mile  Čakarun bili su prisiljeni pauzirati zbog Čakarunove ozljede koljena.
U utrkama mlađih juniora  treća mjesta zauzeli su četverac na pariće: Bepo Šoša, Luka  Pedić, Marko Troskot i Josip  Čerina, te dvojac na pariće:  Roko Salama i Marin Pavleka.  Kod kadeta A treće mjesto u  dvojcu na pariće osvojili su  Matija Milin i Andreas Vaško,  a Ante Validžić i Vito Fantina  drugo mjesto u dvojcu na pariće kadeta B.
– Nismo previše zadovoljni  ostvarenim, no naglasio bih  kako smo na ovoj regati isprobavali neke od novih kombinacija. Zbog toga u svim disciplinama nismo nastupili u  najjačim posadama, što se u  konačnici odrazilo na rezultate  – kazao je Peter Milin, tajnik i  jedan od trenera Jadrana.
Veći uspjeh Zadrani će pokušati ostvariti na sljedećoj regati – Croatia openu, koji se 9. i  10. travnja održava u Zagrebu.  Na našoj najvećoj međunarodnoj regati nastupit će Jadranovi juniori, kandidati za reprezentativne posade, te petorica seniora. Bit će to prva  ovogodišnja provjera Jadranaša u međunarodnoj konkurenciji.
 


Begovići odradili kontrolne utrke




Protekli tjedan u Zagrebu su održane kontrolne utrke seniora –  kandidata za sastave posada hrvatske izborne vrste. Jadranovi Marin i  Branko Begović zauzeli su solidno treće mjesto u kvalifikacijskoj utrci  i peto mjesto u finalnoj utrci.