Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Otvorenje ulice od rotora do rotora

28.03.2012. 22:00
Otvorenje ulice od rotora do rotora


Na križanju ulica Domovinskog rata i Stjepana Radića također je izgrađen mali rotor i od ponedjeljka će biti otvorena Ulica Domovinskog rata od rotora na Teslinoj do tog najnovijeg rotora


Ulice Domovinskog rata i Benka Benkovića u ponedjeljak se puštaju u promet. Tako će se nakon dugo vremena napokon moći voziti cijelom Ulicom Benka Benkovića koja je sad još zatvorena od Lidla do Puta Bokanjca, a i rotor na križanju ulica Benka Benkovića i Nikole Tesle pokazat će napokon pravu funkciju.
Na križanju ulica Domovinskog rata i Stjepana Radića također je izgrađen mali rotor i od ponedjeljka će biti otvorena Ulica Domovinskog rata od rotora na Teslinoj do tog najnovijeg rotora. Malo iza Uskrsa otvorit će se do Androvićeve.
Kako kaže dogradonačelnik Darko Kasap, zatim se nastavljaju radovi do križanja sa Splitskom ulicom i to bi trebalo u cijelosti biti gotovo do ljeta zajedno s rubnjacima, javnom rasvjetom i cijelom infrastrukturom.
– Prvim slojem asfalta presvučen je i još uvijek zatvoreni dio Puta Bokanjca. Važno nam je da sad tamo mogu prolaziti hitna pomoć, vatrogasci i stanari, a za sav promet će se otvoriti koji dan iza Uskrsa. Radovi na Putu Bokanjca do izlaza na Hrvatski sabor bi također trebali biti gotovi do ljeta, kaže Kasap.
Da podsjetimo, radi se kolektor visokih zona grada Zadra koji se treba spojiti na pročišćivač Centar na Smiljevcu. To je veliki projekt Jadran II, vrijedan 50 milijuna kuna, koji financiraju Hrvatske vode, dijelom iz sredstava Svjetske banke. Paralelno s time, svaku prometnicu koja se kopa radi postavljanja kolektora, Grad Zadar uređuje s kompletnom infrastrukturom.
– Uskoro ćemo raspisati natječaj za prvu i drugu fazu izgradnje kolektora visokih zona tako da će se ovog ljeta raditi u Ulici Petra Skoke. Procijenili smo da to neće jako smetati u prometu tijekom turističke sezone, govori Kasap.
Kolektor bi trebao biti u cijelosti gotov do kraja 2013. godine.