Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Policija ispitala don Nedjeljka Ivanova u njegovom apartmanu

28.03.2012. 22:00
Policija ispitala don Nedjeljka Ivanova u njegovom apartmanu


Zadarska policijska uprava na dnevnoj bazi obavlja razgovore sa svjedocima i ljudima upletenim u slučaj don Nedjeljka Ivanova, potvrdio nam je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.
Dva zadarska policajca u civilu posjetila su prije nekoliko dana don Nedjeljka Ivanova u njegovom apartmanu u Svećeničkom domu na Trgu sv. Stošije.
Podsjećamo, zadarska policija je u proteklih nekoliko dana zaprimila tri prijave muškaraca koji tvrde da ih je don Ivanov seksualno zlostavljao dok su bili djeca, a on župnik u Bibinju. Prijavili su ga Josip Lenkić Barać, Nenad Bugarija i Mate Šindija.
– Iz dana u dan sve smo bogatiji saznanjima. Posao je dosta opširan s obzirom na vremenski odmak od događaja i broj ljudi koji su na neki način povezani sa slučajem, kazao je Žodan.
Zadarski list prvi je objavio vijest da je zadarski nadbiskup Želimir Puljić pokrenuo istragu na temelju nekoliko svjedočanstava muškaraca koji su se osobno s njim sastali.
Policajci su don Ivanovu navodno došli u civilu kako ne bi privlačili pažnju na prometnom mjestu u gradu. Don Ivanova posjetili su u sklopu istrage koju provode bez obzira na to što je za ovaj zločin po hrvatskom zakonu već nastupila zastara.