Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sezonu u Omladinskom hostelu otvorili Britanci

28.03.2016. 22:00
Sezonu u Omladinskom hostelu otvorili Britanci


– Za sada najava individulanih gostiju imamo malo, ali grupa jako puno. S početkom travnja krećemo punom parom i mislim da će tako živo i gusto biti sve do sredine listopada – otkriva Irena Batur, direktorica Omladinskog hostela Zadar
Upravo nam je bila jedna skupina od 17 mladih iz Velike Britanije. Oni su zapravo u hostelu samo prespavali jer, koliko znam, idu na rafting na Zrmanju i mislim da će odlaziti i na jednodnevne izlete po okolici. Nakon njih točno 1. travnja stiže nam druga grupa također, iz Velike Britanije. Za sada najava individulanih gostiju imamo malo, ali grupa jako puno. S početkom travnja krećemo punom parom i mislim da će tako živo i gusto biti sve do sredine listopada – otkriva Irena Batur direktorica jednog od najljepših hostela u Hrvatskoj – Omladinskog hostela Zadar.
Naime, uparvo zadarski Omladinski hostel osim što radi tijekom cijele godine može se pohvaliti da u 72 sobe, od dvokrevetnih pa do osamkrevetnih, njih čak 48 ima kupaonicu i WC, odnosno od ukupnih 245 kreveta više od 200 “pokriveno” je vlastitim sanitarnim čvorovima.
Imaju i sobe posebno prilagođene invalidima, računalo na usluzi za internet, a dio hostela pokriven je i bežičnim prijenosom. Cijene se kreću od 115 kuna za noćenje s doručkom u sobi sa zajedničkim tušom, do 352 kune za puni pansion u jednokrevetnoj sobi sa kupaonicom u sezoni.
Upravo to je i jedan od razloga što se ovaj hostel svrstava u atraktivne i tražene hostele među mlađom populacijom koja uglavnom i posjećuje ovakve smještajne objekte u svijetu.
U nastavku sezone u Omladinskom hostelu također, očekuju dolaske puno grupa iz svih dijelova Hrvatske i gotovo svih europskih država, a gosti hostela mogu biti svi bez obzira na godine života ako imaju iskaznicu Hosteling International, koja se dobiva preko nacionalnih hostel organizacija, a članstvo se može napraviti i u zadarskom hostelu.
Iako je dakle, namijenjen mladima od 16 do 29 godina, dolaze i oni stariji, a neki od njih su i vjerni gosti zadarskog Omladinskog hostela jer je na izvrsnoj lokaciji.