Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Marko Pupić Bakrač kandidat za župana

28.03.2017. 22:00
Marko Pupić Bakrač kandidat za župana


Nakon što je Akcija mladih prošli tjedan istaknula Marjanu Botić za gradonačelnicu Zadra, jučer su ispred Doma Zadarske županije otkrili i ime kandidata za župana.
– Naš kandidat je Marko Pupić Bakrač, istinski borac za malog čovjeka. O njemu najbolje govore njegova djela i neizmjeran politički kapital koji je skupio beskompromisnom borbom u protekle četiri godine. Svoj politički opus posvetio je razotkrivanju najtežeg kriminala i prozivanju najokorjelijih kriminalaca, riječi su kojima je Ante Rubeša na jučerašnjoj konferenciji za medije predstavio Pupića Bakrača, nezavisnog kandidata na listi Akcije mladih.
Podsjetio je i kako je upravo Pupić Bakrač prvi čovjek koji je istupio protiv nečasnih radnji zbog kojih danas Zadarska županija ima najveći postotak odlazaka mladih koji traže bolju budućnost i zdraviju sredinu za življenje.
– Nakon što je Kalmeta pao u Gradu, znala sam da će Marko krenuti na Županiju. Kao županijska vijećnica imala sam primjedbi, ali ne i na proračun. Bio je uravnotežen i trošio se sukladno namjeni. A onda je zadarski HDZ odlučio odgovornog za izvršenje proračuna, sadašnjeg župana, zamijeniti osobom koja zna kako se novac odnosi u torbama, izjavila je Botić, a onda je svoju kandidaturu za župana obrazložio i sam Pupić Bakrač.
– Kako se epicentar aktivnosti kriminogene političko-interesne grupacije prebacuje na županiju, tako se mijenja i fokus mog djelovanja. Županija uredno posluje, u banci ima oročena sredstva, a upravo se ekipira postava na čelu s potrčkalom ratnih profitera za to raskućiti, rekao je Pupić Bakrač, ističući kako je glas za Akciju mladih glas za borbu do posljednje kapi krvi protiv tog kriminala i kolaboracionizma. Županijsku organizaciju SDP-a okarakterizirao je kao najgoru u državi, a svoju tezu potkrijepio je primjerom Dragana Ranja za kojeg je kazao kako je novi “slučaj Peroš” jer se odlučio na suradnju s HDZ-om.