Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pekara s Kalelarge pred otvaranjem stečaja

28.03.2017. 22:00
Pekara s Kalelarge pred otvaranjem stečaja


Temeljem prijedloga FINA-e za otvaranjem stečajnog postupka nad dužnikom Slad grupom iz Zadra, koja je građanima poznata po velikoj pekari i sladoledarnici na Kalelargi, sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo pokrenula je prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka. Potvrdila nam je to glasnogovornica ovog suda sutkinja Tina Grgas.
– U ovom predmetu ročište na sudu je sazvano za 6. travnja. FINA je u svojem prijedlogu navela kako Slad grupa na dan 15. ožujka u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u iznosu od 633.111,63 kuna. Ova tvrtka ima deset zaposlenika. Kako iz prijedloga za otvaranje stečajnog postupka proizlazi, postojanje stečajnog razloga, nesposobnost za plaćanje dužnika, valjalo je odrediti ročište radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje i vođenje stečajnog postupka, stoji u odgovoru sutkinje Grgas na naš upit.
– Tek na ovom ročištu utvrdit će se stvarno stanje dugovanja ovog subjekta i moguće postojanje stečajnih razloga, nakon čega će se donijeti odgovarajuća odluka, otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom ili odluka o obustavi prethodnog postupka ako se utvrdi da je dužnik podmirio dugovanje, navodi glasnogovornica Trgovačkog suda.