Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prvih pet mjesta na listi Akciji mladih značilo bi gašenje Mosta?

28.03.2017. 22:00
Prvih pet mjesta na listi Akciji mladih značilo bi gašenje Mosta?


Rukovodstvo Mosta u petak dolazi u Zadar kako bi sa županijskim rukovodstvom konačno dogovorili hoće li ići u koaliciju s Akcijom mladih, odnosno hoće li prihvatiti njihove uvjete.
Naime, nakon što je Marko Pupić Bakrač iz Akcije mladih u javnost odaslao izbornu želju o prvih pet mjesta na koalicijskoj listi sa zadarskim Mostom, u stranci Bože Petrova sve je veće nezadovoljstvo zbog ovako smionih uvjeta. Neki od vodećih ljudi Mosta smatraju kako se Akciji mladih ne bi smjelo udovoljiti u ovako golemim apetitima, na što je već upozoreno i rukovodstvo u Zagrebu. Ovako velika kvota ustupljena Akciji mladih praktički bi dovela do gašenja Mosta koji bi se pozicijama nakon petog ili čak i šestog mjesta ugasio i nastavio djelovati tek na papiru.
Svjesni su toga i u županijskoj organizaciji, ali i u središnjici čije će rukovodstvo ovoga petka donijeti odluku o načinu izlaska na lokalne izbore, a oko čega su navodno i sami podijeljeni. U stranci se može čuti kako su Nikola Grmoja i Miro Bulj za koaliranje s Akcijom mladih, ali da šef stranke Božo Petrov nije oduševljen. Predsjednik Mosta za Zadarsku županiju, Stipe Bjeliš, o svemu kaže:
– Istina je da pregovaramo s Akcijom mladih, ali je istina i to da ništa dosad nije riješeno. Tek nakon sastanka s rukovodstvom stranke koji se treba održati u Zadru imat ćemo jasan odgovor – kaže Bjeliš, a na pitanje je li im čudan uvjet od čak pet mjesta koliko traži Akcija mladih odgovara:
– Ne mogu zasad ništa komentirati, mogu samo reći da ću poštovati  odluku koju donese Predsjedništvo.
A što o svemu misli predsjednik platforme Most za Zadarsku županiju i njihov saborski zastupnik, Marko Vučetić? Biračima, naime, još uvijek nije jasna distinkcija između ove dvije razine djelovanja Mosta, pa bi se, saznajemo u lokalnoj organizaciji, i taj problem ovoga petka trebao riješiti. Vučetić pak o pregovorima s Akcijom mladih ne želi govoriti jer:
– Tu je riječ o stranačkoj priči i ja tu ne sudjelujem, ja samo vodim platformu Mosta – bio je kratak Vučetić.
Najzanimljivije će biti pratiti hoće li Petrov doista udovoljiti uvjetima Akcije mladih te time praktički Mostu potpisati smrtnu presudu za bilo kakvo političko djelovanje u Zadru.