Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kolarek: Sezona je uspješna, ali ostaje žal

Autor: Viktor Bogut

28.04.2010. 22:00
Kolarek: Sezona je uspješna, ali ostaje žal

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Imali smo velike pehove s ozljedama i zbog toga smo igrali u velikom grču. Sve u svemu ulazak u polufinale velik je uspjeh – smatra Kolarek


Za stolnotenisače Donata sezona je završila poprilično rano. Zbog odluke da se polufinale doigravanja odigra prije Svjetskog momčadskog prvenstva, Zadrani su se već u travnju sastali s Dr. Časlom, a da pri tom nisu mogli računati na usluge nesuđenog pojačanja, Tiany Jianga, reprezentativca Hong Konga koji je po dogovoru trebao stići nakon Svjetskog prvenstva. Na štetu zadarskog sastava u savezu su donijeli odluku da se polufinale igra pred prvenstvo i na taj način uvelike olakšali Dr. Časlu plasman u finale.
– Šteta zbog takvog završetka sezone. Svi smo željeli da nas pojača Jiang i da se krenemo boriti za titulu. Dr. Časl je zaista jaka momčad, ali mi nismo bili bez šanse, iako se čini da su nas glatko dobili – rekao je Tomislav Kolarek, najbolji igrač Donata u, za njih, netom završenoj sezoni.
– U Zagrebu je bilo 4:0, ali u prvom susretu Davor Karlović je imao veliku šansu protiv Roka Tošića. Igralo se u pet setova. Ja sam vodio Zhenga 2:1 u setovima i također izgubio u pet setova. Da smo slučajno do parova došli s 2:1 sve se moglo okrenuti. Slično je bilo i u Zadru. Nismo imali niti sreće u tim dvobojima.
U konačnici, može li se polufinale smatrati uspjehom?
– Svakako. S obzirom da smo svi imali problema s ozljedama, a Davor Karlović je propustio velik dio sezone zbog ozljede ramena, ulazak u polufinale je uspjeh. Nije bilo jednostavno igrati jer su nas te ozljede izneredile i stvarale nam velik pritisak. Igrali smo stalno u jednom grču.
Jeste li zadovoljni svojim igrama u Zadru?
– Jesam. Imam dobar omjer i smatram da sam solidno odigrao. Na kraju krajeva imam jedan od boljih skorova u ligi.
Kakvo je iskustvo igranja u Zadru?
– Imam samo lijepa iskustva. Zaista sam lijepo primljen i dobro sam se tu osjećao.
Postoji li šansa da i iduće sezone igrate za Donat?
– Definitivno postoji. Doduše, do kraja prijelaznog roka ima još mnogo vremena. Sada predstoje pregovori, ali sigurno da je Donat jedna od realnih opcija.
Unatoč kraju prvenstva, sezona za vas nije gotova. Uskoro vas u Moskvi očekuje Svjetsko momčadsko prvenstvo?
– To će za mene biti veliko iskustvo, budući da mi je to prvo Svjetsko prvenstvo. No, iako to je veliko iskustvo, ne mogu reći da mi je cilj isključivo stjecanje iskustva. Treba nekoga i pobijediti.
Što se može očekivati od Hrvatske?
– Pošto je donesena odluka da se ide bez Zorana Primorca, sigurno da će biti teže. No, Andrej Gaćina i Roko Tošić su među 100 igrača na svijetu. Ivan Juzbašić i ja nismo toliko loši na trećem igraču. Nemamo imperativa, ali smatram da možemo nešto i dobiti.


 KOLAREK 23 OD 29




Tomislav Kolarek je u dresu Donata odigrao 29 utakmica i ostvario 23 pobjede uz šest poraza. Po broju pobjeda najbolji je u ligi. Stručni stožer Donata najčešće ga je stavljao na mjesto prvog igrača pa je gotovo svaki put Kolarek igrao dva meča. Inače bez poraza su u ligi dva igrača i to oba Dr. Časla. Jia Zheng ima omjer 22:0, a Roko Tošić 19:0. Spomenimo da drugi igrač Donata Davor Karlović je imao omjer 12:6, dok je Stipe Josipović odigrao 24 meča, a slavio je samo u njih osam, dok je u 16 dvoboja poražen. Za Donat su još nastupali i mladi igrači Josip Miljković (1:5) i Antonio Goja (0:1).