Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Strankama prednost, nezavisnima važan svaki potpis

Autor: Suzana Bandić

28.04.2013. 22:00
Strankama prednost, nezavisnima važan svaki potpis

Foto: PIXSELL



Na nekoliko gradskih lokacija danima se već prikupljaju potpisi za kandidacijske liste, a ona predizborna napetost satkana od želje za potpisom svakoga punoljetnog građanina mogla se osjetiti u blizini svakog, u tu svrhu postavljenog, štekata.
Šareni plakati i nasmijana lica kandidata za gradonačelnike, župane i njihove zamjenike ono je što bez iznimke svi, uz programe političke opcije koju predstavljaju, nude.
U drugi plan palo je tehničko pitanje o tome što se od kandidata traži, odnosno što oni moraju učiniti do 2. svibnja, kad je zadnji dan za predaju kandidacijskih lista.
– Mi smo obrasce pronašli na internetu i isprintali ih. Žao mi je samo što ne možemo biti »Konji«. Na popisu izbornog povjerenstva pisat će Nezavisna lista grupe birača – nositelj liste Enio Meštrović, požalio se Meštrović.
Osim što je izmjena naziva obrasca »nezavisnjake« zbunila neke od njih, razlike i nepovoljan položaj u odnosu na političke stranke očituju se i u obvezi prikupljanja potpisa. I dok su glede potrebnog broja osoba, koje svojim imenom jamče da podržavaju pojedinog kandidata za gradsku i županijsku vlast, po broju izjednačeni, razlika postoji kod lista za predstavnike u županijskim skupštinama te gradskim i općinskim vijećima.