Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Braća Burčul: Šare je Tihomira htio pregaziti autom

28.04.2016. 22:00
Braća  Burčul:  Šare je  Tihomira  htio  pregaziti  autom


Braća Burčul tvrde kako se Šare okomio na njihova brata još odavno te da netrpeljivost među njima traje godinama, no da za nju nitko ne zna pravi razlog
Nije istina da je naš brat Tihomir sačekao i napao Slavka  Šaru, a još manje da ga je htio ubiti. Stvar je obrnuta. Slavko Šare sačekao  je našeg brata i on je njega htio ubiti, kažu Darko i Dragan Burčul, braća  Tihomira Burčula kojeg je nakon sukoba sa Šarom policija zadržala radi  rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do incidenta u kojem je Šare izvukao deblji kraj. Braća Burčul tvrde kako se Šare okomio na njihova brata još odavno te da netrpeljivost među njima traje godinama, no da za  nju nitko ne zna pravi razlog.
– Šare maltretira našeg brata godinama, a posljednje dvije bio ga je  pustio na miru. U četvrtak ga je prvo slikao dok je on na groblju s Miroslavom Čakarunom u prikolicu traktora ukrcavao osušeno granje i dijelove ispilanog bora. Taj je bor ispilan nedavno, nakon što je vlasnica jednog groba uputila Općini zahtjev da se on ukloni jer joj je korjenje smetalo, ispričao je Darko Burčul dodajući kako je Šare nakon fotografiranja  njegovu bratu i Čakarunu  zaprijetio te ih vrijeđao i psovao u uvjerenju da  oni pilaju ta stabla na groblju.
Dočekao ga u zasjedi
– Oni su ga ignorirali. Moj brat je odvezao dio drva, a na povratku je  Šare njega dočekao u zasjedi i ponovno ga slikao. Brat ga je pitao zašto  mu to radi, a onda se Šare autom uputio 20-ak metara unatrag pa nagazio po gasu i zaletio se na brata koji je počeo bježati pred njim. Bacio se  ustranu, na pod, da ga ne pogazi, a ovaj je krenuo za njim, ali je tu  srećom zapeo. Tihomir se samo branio, a u samoobrani je u jednom trenutku bacio kamen na Šarino auto, nakon čega je on izišao i počeo se  naguravati s njim. Brat je pao na njega pa je moguće da je tako došlo do  Šarinih ozljeda u predjelu prsnog koša, pojašnjavao je Darko Burčul, a  priču je nadopunio Dragan.
– Ja sam došao kad su se njih dvojica još naguravali i pokušao sam ih  razdvojiti. Dakle, ni ja, ni Darko, nismo tukli Šaru kako je on to dan ranije  izjavio. Sve su to njegove izmišljotine i laži. Uzdamo se u policiju i vjerujemo da će oni to razjasniti i pravedno sankcionirati, poručuju braća  Burčul koji jučer poslijepodne još nisu znali hoće li im brat Tihomir nakon iskaza pred državnim odvjetnikom na slobodu ili će mu biti određen  istražni zatvor.
Nema pokušaja ubojstva
A jučer se priopćenjem o ovom događaju oglasila i zadarska policija  koja je odmah u startu isključila mogućnost da je riječ o pokušaju ubojstva s bilo koje strane.  
– U četvrtak, oko 14 sati, nakon verbalnog sukoba između 69-godišnjaka s jedne strane i 51 i 56-godišnjaka s druge strane, fizički su se sukobili  69-godišnjak i 56-godišnjak, pri čemu je 69-godišnjak teško ozlijeđen, a  oštećen mu je i automobil marke fiat, kazao je Elis Žodan dodajući kako   kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca nije završeno, za razliku od dijela istrage vezanog uz 24 i 64-godišnjaka. Njima je, naime,  policija ispisala optužne prijedloge zbog narušavanja javnog reda i mira,  a izrečene su im i mjere opreza, odnosno približavanje jednog drugome i  bilo kakve komunikacije.