Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Longin: Vicković i Mršić veliki su operativci

28.04.2017. 22:00
Longin: Vicković i Mršić veliki su operativci


Kandidat za zadarskog župana Božidar Longin na sjednici Županijskog odbora održanoj u četvrtak dobio je kandidate za zamjenike – Šimu Vickovića, donačelnika općine Zemunik i predsjednika županijske Mladeži HDZ-a te Šimu Mršića, dopredsjednika Gradskog vijeća Biograda. O tome je li zadovoljan njihovim izborom i jesu li izabrani većinom glasova, razgovarali smo s njihovim budućim šefom, naravno u slučaju HDZ-ove pobjede:
– Zadovoljan sam izborom svojih zamjenika jer je riječ o mladim ljudima koji su na početku životnog stvaralačkog puta. Smatram da se se obojica već dokazali na dosadašnjim poslovima, a to je ono što je meni najvažnije, uz njihovu stvaralačku energiju. Osnovna uloga Županije je koordinacija između općina i gradova, a Šimu Vickovića, inženjera strojarstva, svi poznaju kao izuzetnog operativca, dok je i Šime Mršić mladi inženjer koji se dokazao vodeći najveće poljoprivredno dobro u županiji, “Vranu”, a obojica su se već dokazala i u stranačkom radu – kaže Longin, dodajući kako su ova dva mlada kandidata dobra kombinacija za rukovodeći županijski tim.
– Vjerujem da ću s njima maksimalno raditi na cilju kojega sam već zacrtao, a to je prije svega razvoj gospodarstva. S rastom te grane bolje će se razvijati i zdravstvo, predškolstvo, socijala i ostala područja važna za razvoj naše županije. Osobito mi je važno što Mršić dolazi iz poljoprivrednog resora jer želim podići županijsku proizvodnju hrane na što veću razinu, a on je taj kojemu ću dati operativni zadatak na podizanju poljoprivrednog razvoja u Ravnim kotarima. Već imamo jak turizam, ali za daljni razvoj mi doista moramo proizvoditi hranu, upravo zato je moj izbor pao na inženjera agronomije – pojašnjava Longin, a o tome jesu li izabrani većinom glasova ili je pak bilo otpora dijela članstva, kaže:
– Na nivou županijske organizacije imali smo komisiju koja je razgovarala sa svim kandidatima za dožupane. Zaključeno je da su upravo ova dvojica kandidata najkvalitetniji za program koji sam zacrtao za razvoj županije i stoga su izabrani jednoglasno. Zadovoljan sam i županijskom listom za izbore koja ima dosta novih imena, pogotovo dobru zastupljenost žena, a lista teritorijalno pokriva cijelu županiju, što znači da kao eventualni župan imam podlogu za ravnomjerni razvoj županije. Dobro je da na listi imamo ljude iz različitih struka, ali da imamo i novih i mladih ljudi – zaključuje Longin.