Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Neugodna situacija i neugodni Zaprešić

28.05.2012. 22:00
Neugodna situacija i neugodni Zaprešić


U situaciji kada niti Zadar niti Zaprešić ne znaju imaju li Europu, iduće sezone igraju međusobno da preko Kupa izbore tu Europu


Teško da su kuglači Zadra očekivali da će im početkom lipnja i dalje biti nepoznato hoće li nastupiti u Europi iduće sezone ili ne. I da pritom ne znaju hoće li im dvoboj četvrtfinala Kupa biti presudan ili ne. No, gotovo nevjerojatna stvar se dogodila u domaćem prvenstvu. Naime, još se ne zna hoće li Novska zbog (ne)obavljenih liječničkih pregleda biti kažnjena izbacivanjem iz lige ili ne. Već dugo se čeka službeni nalaz institucija (MUP) o tom fantomskom liječničkom pregledu i tek nakon dolaska nalaza donijet će se odluka. A ta odluka, ako bude negativna za Novsku, bit će pozitivna za Zadar, jer će u tom slučaju Zadrani završiti na trećem mjestu ljestvice (inače lige je završila prije mjesec dana), a u slučaju da Novska ostane u ligi, Zadar će ostati četvrti, a Zaprešić će ostati treći (Zadru se dodaju dva boda, a Zaprešiću jedan ako Novska bude izbačena). Ono što je najzanimljivije neutralnim promatračima jest da treće mjesto donosi Europu, a četvrto ne.
– Situacija je daleko od jednostavne – rekao je trener Zadar Šime Mijolović – ne znamo imamo li Europu ili ne.
A to isto ne znaju niti u Zaprešiću. A dodatni triler stvara to što se i preko Kupa može do Europe. A za to se mora proći u polufinale. A u četvrtfinalu se sastaju baš Zaprešić i Zadar.
– Zanimljiva utakmica koja bi i jednoj i drugoj momčadi mogla donijeti izlaz u NBC-pokal.
I ono drugo. Recimo, da Zadar ostane četvrti u ligi i da izgubi u subotu, Europe nema. Isto vrijedi i za Zaprešić. Dakle, u Zaprešiću nas u subotu očekuje prava mala bitka.
– Dobro treniramo. Nismo niti stali s treninzima. Čini se da smo u dobroj formi i nemamo problema s ozljedama.
Ali?
– Sigurno da postoji onaj ali. Već dugo smo izvan službenih utakmica i sad nemamo nikakav pokazatelj u kakvom smo točno stanju. No, tako je kako je. Isto je i nama i njima. Svjesni smo da samo maksimalnim zalaganjem možemo slaviti protiv izrazito jake momčadi Zaprešića – dodao je Mijolović.