Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vrančić: Vaša Vlada ne radi ništa, samo smjenjuje!

28.05.2012. 22:00
Vrančić: Vaša Vlada ne radi ništa, samo smjenjuje!


Vaša Vlada smjenjuje sve i ne radi ništa već punih šest mjeseci. Ne rade ništa osim kadroviranja i dosad su stvorili pravo stratište kadrova. U Lučku upravu stavili ste ljude sa srednjom stručnom spremom i profesore književnosti, kazao je Vrančić. – Ako mogu biti liječnici, zašto ne bi mogli biti profesori?, upitala je Antičević Marinović


Deveta točka dnevnog reda bila je prva u nizu od njih osam koje su se ticale imenovanja direktora i članova nadzornih odbora trgovačkih društava. Dva direktora o kojima su vijećali u kontekstu imenovanja, a zapravo nastavka mandata su direktor firme “Eko” Dino Perović i direktor “Čistoće” Tomislav Ćurko.
Mirjana Zubčić, pročelnica Ureda Grada najavljujući glasovanje i ponovni odabir dvojice direktora kazala je kako su obojica opravdala očekivanja i kvalitetno obavljala svoj posao, te su obojica u direktorskom poslu pokazala trud i zalaganje. Za riječ se javila SDP-ova vijećnica Sabina Glasovac.
– Protiv ova dva čovjeka nemam ništa, ali to da su njih dva pokazali trud i zalaganje nije i ne može biti obrazloženje toga da ih se ponovno imenuje. Bez više podataka, smjernica i relevantnih podataka o njihovom radu uistinu bi bilo bespredmetno raspravljati. Gdje su brojke, bilo kakvi drugi pokazatelji? Pa ne možemo rad ocjenjivati po broju posađenog cvijeća u gradu, kazala je Glasovac.
Za govornicu je došla i Ingrid Antičević-Marinović.
Babić u dva odbora, školskom vijeću…
– Zašto jednostavno ne kažete: “Mi smo na vlasti i ovo su ljudi od našeg povjerenja?” Nekorektno je od vas da o tome šutite, da ih imenujete samo zato jer većina tako hoće, a u biti krijete da to radite jednostavno zato jer možete. Uostalom, poslije ćete te ljude okriviti i oni će za probleme firmi prema novom zakonu odgovarati svojom imovinom, upozorila je SDP-ova vijećnica.
I Omerka Šarić iz istih redova javila se za riječ.
– Koji direktor na ovom svijetu bi znao da mu Grad duguje 13,5 milijuna kuna i o tome mučao? Jedino direktor Čistoće.
Danijel Telesmanić Did govorio je o tome kako mu rođaci iz Amerike kad dođu ljeti hvale čistoću grada i zapitao se nije li to dovoljno da znamo da “Čistoća” radi svoj posao. Predsjednik Vijeća Živko Kolega kazao je da su spomenuti direktori “sigurno dobri, a i od oporbe su dosad dobivali pohvale za svoj rad” i prijedlozi odluke o imenovanjima su nakon toga izglasani.
U Nadzorni odbor trgovačkog društva “Eko”, a kasnije i “Liburnije” imenovan je Ante Babić, unatoč tome što je Irena Dragić kazala kako je on, osim u dva nadzorna, ujedno i u jednom školskom odboru i u nekoliko povjerenstava. Utvrdila je i kako “po novom” članovi nadzornih odbora dobivaju mjesečnu naknadu od 600 kuna, a predsjednici od 1.000 kuna, što nekad nije bilo tako jer su naknade bile veće.
Tko je bolji – liječnici ili profesori?
– Nisu to neki novci od kojih se čovjek može obogatiti, kazao je gradonačelnik Zvonimir Vrančić.
– Kad ste već vi prema ovom bili toliko oštri, dopustite da i ja sad prema vama budem oštar, kazao je Vrančić i nastavio:
– Vaša Vlada smjenjuje sve i ne radi ništa već punih šest mjeseci. Ne rade ništa osim kadroviranja i dosad su stvorili pravo stratište kadrova. U Lučku upravu, koja je od vitalne važnosti za zadarski kraj, stavili ste ljude sa srednjom stručnom spremom i profesore književnosti, u Park prirode “Paklenica” stavili ste za taj posao nekvalificirane ljude…
– Ako mogu biti liječnici, zašto ne bi mogli biti profesori?, upitala je Antičević-Marinović, nakon čega se s mjesta predsjednika Vijeća ponovno oglasio Kolega.
– Ja sam 6 godina bio u Lučkoj upravi i nikad se toliko za luku neće napraviti kao u posljednjih šest godina.
Onda se za pozornicom pojavila Glasovac koja ga je upozorila da ne poštuje proceduru i da prekoračuje svoje ovlasti jer se nije javio za riječ već govorio s mjesta na kojem inače sjedi kao predsjednik Vijeća…
— cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista