Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kalmeta: Pismima se ne jamči ništa

Autor: Suzana Bandić

28.05.2013. 22:00
Kalmeta: Pismima se ne jamči ništa

Foto: Zvonko KUCELIN



Božidar Kalmeta, kandidat Hrvatske demokratske zajednice i koalicijskih partnera za gradonačelnika Zadra, sazvao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na netom završenu konferenciju s koje se javnosti obratio njegov oponent Ivo Bilić, gradonačelnički kandiodat “lijevog bolka”.
– Nakon odluke o odustajanju od izgradnje u Gaženici slušali smo o svim lošim i neprihvatljivim stranama tog projekta, da bi se danas dogodila pisma namjere kojima se taj projekt veliča, a zapravo se tek Zadru plasira predizborni spin i skriva istina od građana – kazao je Kalmeta zaključivši da je povod tome rezultat na izborima od prije deset dana koji pokazuje kako su se prema ovoj ključnoj temi za budućnost Zadra odlučili njegovi građani.
Naglasio je kako se spomenutim pismima ne jamči ništa, niti da se njima itko i za što obvezuje, ali je istaknuo kako je, kad se malo pažljivije promotre traženi parametri, jasno da se Gaženica ne želi dovršiti u cijelosti, niti u planiranom roku, a niti na korist lokalnog stanovništva.
– Zato i doživljavam izjave ravnatelja Lučke uprave kao pokušaj obmane zadarske javnosti. Pisma namjere postojala su i prije, pa i ova sadašnja potvrđuju atraktivnost zadarske luke i potrebu što skorijeg završetka projekta u cijelosti. I dalje ostaje nejasno zašto se odustalo od dovršetka ovog projekta po najpovoljnijim uvjetima pa je nevjerojatno da se traži neki novi model – skuplji, nepovoljniji za lokalno stanovništvo i kud i kamo sporiji – kazao je Kalmeta izrazivši sumnju u realizaciju projekta i završetak luke ikada. Upozorio je kako iz javnosti prezentiranih pisama namjere nije jasno što bi se trebalo graditi, a pogotovo da se ne zna što će biti sa sadržajima nužnim za putnike u lokalnom prometu.