Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Od početka travnja privlački kamp posjetilo 250 stranih obitelji

Autor: Branko Božić

28.05.2013. 22:00
Od početka travnja privlački  kamp posjetilo 250 stranih obitelji

Foto: Branko BOŽIĆ



Dok većina vlasnika turističkih objekata na području općine Privlaka te susjednog grada Nina i otoka Vira, najavljuje kako će vrata svojih objekata domaćim i stranim gostima otvoriti koncem ovog i početkom narednog mjeseca, privlački autokamp »Dalmacija« otvoren je još prvog travnja.
Od tad pa do danas kamp je posjetilo oko 250 mahom stranih gostiju koji su ostvarili 1.200 noćenja, što je za 5% više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.
Trenutačno je u kampu, koji raspolaže s 326 parcela veličine od po 60 i 90 metara četvornih i s 26 mobilnih kućica, na odmoru tridesetak uglavnom njemačkih obitelji. Ta brojka bi bila i veća da je vrijeme povoljnije, da nije bilo kišovitih i prohladnih dana.
Sadašnji novi koncesionari Adrijan i Robert Kapović, koji su prije dvije godine s vlasnikom kampa privlačkom Poljoprivrednom zadrugom, koja je imala problema s dotadašnjim koncesionarom Helmutom Petermaerom, potpisali desetogodišnji ugovor o korištenju uz godišnje plaćanje od 115.000 eura plus PDV, kazuju kako im rezervacije i buking trenutačno idu bolje od očekivanja te kako sada uglavnom imaju njemačke i austrijske goste. No ima dosta upita i traženja iz Slovenije, Italije, Poljske, Češke, Nizozemske i tako redom, prodali su 60% svojih kapaciteta.