Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

900 motociklista policajaca posjetilo Zadar

28.05.2016. 22:00
900 motociklista policajaca posjetilo Zadar


Nesvakidašnji posjet imali su jučer učenici Osnovne škole Voštarnica. Čak 900 motorista, policajaca, članova kluba „Blue Knights” iz Europe i SAD-a došli su na druženje sa učenicima. Posjeti je prethodio defile motorista od Zatona do Zadra.
Djeca su bila oduševljena motoristima koji su gotovo dva sata sa velikim strpljenjem djeci pokazivali motore, a razveselili su ih i prigodnim poklonima.
Irena Dukić, ravnateljica OŠ Voštarnica, oduševljena je posjetom gostiju iz inozemstva jer, kaže, zajedničko druženje šalje lijepu poruku. Posebice iz razloga što je njezina škola jedina na području Zadarske županije koju pohađaju djeca sa poteškoćama u razvoju.
– Članovi „Blue Knightsa” su policajci, koji u privatnom životu posjeduju vlastite motore. Bave se promicanjem sigurnosti u vožnji, ali i brojnim humanitarnim akcijama, rekla je Dukić.
Nakon obilaska OŠ Voštarnica, “Blue Knights” su se u defileu uputili na Pozdrav Suncu. Policajci motoristi OŠ Voštarnica posjetili su prije osam godina kada su djeci poklonili didaktičke materijale za učenje.
Ova organizacija osnovana je 1974. u SAD-u, promiče sigurnu vožnju na cestama i humanitarne aktivnosti. A upravo je humanitarna akcija obnove dječjeg igrališta u jednom malenom selu na jugu Hrvatske bio razlog njihovog posjeta našoj državi.