Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Osvojite bespuća Westerosa igrajući Game of Thrones

28.05.2017. 22:00
Osvojite bespuća Westerosa igrajući Game of Thrones


Udruga CINAZ za ovaj je tjedan pripremila više zanimljivih događanja. Prvo od njih, decoupage radionica, u prostorijama udruge održat će se u srijedu 31. svibnja. Salvetna tehnika ili “decoupage” je vrlo jednostavna i popularna tehnika dekoriranja upotrebnih i ukrasnih predmeta pomoću salveta, decoupage papira i akrilnih boja. Može se koristiti za ukrašavanje svih materijala uključujući drvo, porculan ili svijeće. Polaznici će naučiti kako od dekorativnih salveta uz malo mašte mogu od starih, odbačenih predmeta dobiti prekrasne, unikatne stvari koje mogu sačuvati, pokloniti i pretočiti ovu tehniku u stalan ili povremeni hobi.
Besplatna radionica će se održati u srijedu 31.5. s početkom u 18 u prostoriji Udruge CINAZ, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača). Sav materijal je osiguran.
Game of Thrones tribute
Nova sezona kultne svjetske hit serije Game of Thrones neumoljivo se bliži, a njeni ljubitelji svakim danom sve su nestrpljiviji. Svih njih CINAZ poziva da im se pridruži u prostoru bivše vojarne Stjepan Radić, gdje će pokrenuti Daenerys iz dnevnopolitički dosadnog Meerena u žarenje i paljenje zmajevima po Westerosu.
– Ukoliko vam je prednost triju zmajeva prevelika, okušajte se u Oberynovoj osveti, spriječite “crveno vjenčanje”, slušajte savjete Melisandre, prerušite se u omiljeni lik uz pomoć Jaqena H’ghara ili gledajte kako svijet gori ispijajući crveno vino iz zlatnog kaleža u maniri omiljenog nam antijunaka Cersei Lannister. A možda da se pridružite ultimativnoj crnoj strani i požurite “dolazak zime” vodeći White walkere? Na stranu dobra zovu vas Starkovi, a da se odazovete? Koji god put odabrali, jedino je dobra zabava sigurna! Zato dođite na KvartArt festival! Naravno, kao i uvijek, ukoliko želite donijeti omiljenu društvenu igru i druge zaraziti njenom intrigantnošću slobodno nas iznenadite, pozivaju iz CINAZ-a.
Događanje je na rasporedu u subotu 3. lipnja od 18 do 20 h u prostoru bivše vojarne Stjepan Radić.
“Jar of happiness”
Decoupage radionica nastavlja se na KvartArt festivalu. Primijenite vrlo jednostavnu i sve popularniju tehniku dekoriranja upotrebnih i ukrasnih predmeta pomoću salveta, decoupage papira i akrilnih boja ovoga puta na staklenim posudicama “sreće”. Decoupage tehnikama učiti će vas već iskusna “decoupage majstorica” Morana Rogić sa ciljem poticanja kreativnog stvaralaštva i osviještenosti o recikliranju. Radionica je prvenstveno namjenjena djeci i roditeljima, ali su svi građani dobrodošli, u nedjelju 4. lipnja u dvorištu nekadašnje vojarne Stjepan Radić od 11 do 12.30 sati.