Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Škabrnja proslavila naslov prvaka

28.05.2017. 22:00
Škabrnja proslavila naslov prvaka


Pobjedom protiv NOŠK-a momčad Škabrnje u subotu je proslavila titulu prvaka Prve ŽNL. U posljednjem kolu Škabrnjani su na svojim Vlačinama ugostili “desetkovane” Novljane, od iduće sezone županijske drugoligaše, koji su na teren izišli bez zamjena. Ipak, mora se priznati da su se časno borili.
Već na početku utakmice braća Bilaver nagovijestili su pobjedu Škabrnje te je tako najprije Ivan zatresao mrežu gostiju, a nakon pola sata i kapetan Franko, dok je za NOŠK smanjio Čolak. U nastavku gosti ostaju bez dva ozlijeđena igrača, ali taman dovoljno za igru. Brojčano nadmoćniji Škabrnjani stvaraju prigodu za prigodom te na kraju zasluženo visoko podižu pehar pobjednika. Čestitke stižu od svih na terenu, a posebno od povjerenika lige Ante Delije i Rena Sinovčića, predsjednika Nogometnog saveza Zadarske županije, koji im je nakon utakmice uručio pehar i zlatne medalje. Neizostavan je bio i načelnik Škabrnje Nedjeljko Bubnjar te Stipe Modrić, otac Luke Modrića, koji je ovom prigodom, došao navijati za zeta, “znaš ona desetka” (Leo Plecić).
Škabrnjani su bili bolji u oba poluvremena ali nisu zaostajali ni u “trećem poluvremenu” za koje se pobrinuo ponosni predsjednik kluba Zvonko Škara – Holcer. Zapravo, svi koji su se zatekli na Vlačinama mogli su zajedno sa igračima i gostima, uz razne delicije nakon sedam godina ponovo proslaviti titulu. Osim naslova prvaka Škabrnjani imaju prigodu za osvajanje dvostruke krune ako u srijedu 31. svibnja (17.30) na Stanovima slave protiv Dragovoljca u finalu županijskog Kupa.
– Tijekom sezone potvrdili smo se kao najkompaktnija i najzrelija momčad i zato smo zasluženo osvojili prvo mjesto. To smo pokazali uz dobar rad, veliku širinu igrača i slogu svih momaka. Ako bi nedostajao koji igrač uvijek smo imali pravu izmjenu na tom mjestu, a u biti to je najviše utjecalo na našu igru. Doveli smo prava pojačanja uz kvalitetan miks starijih i mlađih igrača – rekao je Šime Ivković, trener Škabrnje, koji se osvrnuo i na kvalifikacije za Treću HNL
– Dat ćemo sve od sebe kako bismo što bolje predstavili našu županiju. Neke smo igrače malo odmarali jer nam je prioritet osvojiti i Županijski Kup.
Na sjajnu sezonu osvrnuo se i Franko Bilaver, kapetan Škabrnje.
– Isplatio nam se sav trud koji smo uložili u cijeloj sezonu. Htio bi se zahvaliti svim suigračima i navijačima. Lijepo je biti prvi, a nadam se da ćemo dobro proći u kvalifikacijama za Treću ligu. U Kupu također želimo pobjedu za dvostruku krunu.


 ŠKABRNJA – NOŠK 4:2


ŠKABRNJA – Igralište Vlačine. Sudac: Matej Čulina. Pomoćnici: Tadija Babić i Ivica Šango. Strijelci: 1:0 I. Bilaver (5), 2:0 F. Bilaver (32), 2:1 Čolak (32), 3:1 F. Bilaver (47), 3:2 Čolak (58. – 11 m), 4:2 Paleka (80).
ŠKABRNJA: J. Škara, Š. Škara (od 60. Paleka), Čačić (od 46. K. Škara), Lekaj (od 46. A. Mičić), F. Bilaver, I. Bilaver, Plecić (od 56. Vrsaljko), Medvidović (od 55. Žilić), Prenđa, Jakušić, Jurić. Trener: Šime Ivković.
NOŠK: Pavasović, Vulić, Zekanović, Vlašić, Čolak, Vojvodić, Klapan, Krupić, Skorić, Oštrić, Medved. Trener: Zoran Arambašić.