Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Petorica uhvaćena kako voze drogirana

Autor: Minja Gugić

28.06.2010. 22:00
Petorica uhvaćena kako voze drogirana

Foto: Filip BRALA



Dvojica vozača su bila pozitivna na droge, a trojica su odbila testiranje te se smatra da su i oni bili pozitivni na opijate
Kako su i najavili u PU zadarskoj, povodom  Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama koji se obilježavao 26. lipnja, policijski službenici su u noćnim satima tijekom vikenda proveli i pojačanu kontrolu vozača koji upravljaju pod utjecajem droga.
Policajci su 11 vozača testirali na opojne droge, a njih dvojica su bila pozitivna, dok su trojica odbila testiranje, pa se smatra da su i oni bili pod utjecajem opijata. Protiv uhvaćenih vozača su podneseni optužni prijedlozi.  Pojačanim radom na tzv. “uličnoj redukciji” zadarski su policajci u dane vikenda podnijeli i kaznene prijave protiv šest osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene zlouporabe opojnih droga.  Ukupno je zaplijenjeno 11.3 g marihuane i sedam tableta Suboxone.
 Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske  provodili su i svoju već uobičajenu akciju pojačane kontrole prometa na svim važnijim i frekventnijim cestama Zadarske županije pod nazivom –  Vikend, pa su tako kontrolom obuhvatili 686 vozača.Zbog raznih prometnih prekršaja 292 vozača su zaradila kazne.Alkotestirano je 180 vozača, a njih deset je bilo pod utjecajem alkohola.Tako je u nedjelju oko 19. 30 sati, u ulici Vlatka Mačeka u Zadru, 26-godišnji vozač osobnog vozila zadarskih registracija vozio pod utjecajem alkohola od 2,32 promila i još je izazvao prometnu nesreću prošavši kroz crveno svjetlo te je udario u motociklistu. No, srećom, nitko nije ozlijeđen.
Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je priveden prekršajnom sucu. Proteklog vikenda 83 vozača su zaradila kazne zbog prebrze vožnje, a iz prometa su isključena 23 vozača i 18 automobila. U tom se vremenu dogodilo sveukupno 27 prometnih nesreća, u kojima je jedna teže, a šest  je osoba lakše ozlijeđeno.