Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Budimpešta Adamsu važnija od Zadra

28.06.2012. 22:00
Budimpešta Adamsu važnija od Zadra


Austrijski promotor Nu coast zadužen za organizaciju koncerta u Budimpešti, a s kojim surađuje Adria entertainment, odlučio je otkazati koncert dan kasnije zakazan u Zadru


Zbog dugog putovanja i nesigurne situacije na graničnom prijelazu, kao i očekivane prometne gužve u turističkoj sezoni, menadžment europske turneje Bryana Adamsa odlučio je otkazati koncert zakazan za 30. srpnja u Zadru. Naime, kako stoji u priopćenju koje je Adria entertainment poslala Turističkoj zajednici grada Zadra, austrijski promotor Nu coast zadužen za organizaciju koncerta u Budimpešti, a s kojim surađuje i ova hrvatska tvrtka, odlučio je otkazati koncert dan kasnije zakazan u Zadru.
Iz Adria entertainmenta poručuju i to kako svi oni koji su u međuvremenu kupili ulaznice za koncert u Zadru povrat novca mogu ostvariti nakon 5. srpnja na mjestu gdje su ih kupili, a ukoliko su to napravili putem online kupovine, novac će im biti vraćen na kartice.
Ipak, poznavatelji situacije oko organizacije koncerata stranih izvođača u Hrvatskoj s druge strane tvrde kako je lako moguće da je otkazivanju zadarskog koncerta prethodila loša posjećenost publike na nedavnom Stingovom koncertu kojeg je, ako se uzme podatak da Arena Zagreb prima petnaest tisuća ljudi, pogledao jako mali broj – pet tisuća ljudi. Isti je organizirala Adria entertainment, a kada se uzme u obzir da veliki izvođači u Hrvatskoj gostuju po principu paketa lako je moguće da ovaj hrvatski promotor samo želi smanjiti moguće gubitke.
Kako će Turistička zajednica grada Zadra pokušati nadomjestiti ovaj koncert još nije poznato, no asa u rukavu izgleda imaju.
– Sad je već problem na isti datum dovesti nekog drugog i za sada smo bez izvođača na taj dan. Ipak, u pregovorima smo za još nešto što još nije objavljeno za ovo ljeto, naznačio je Stjepan Felber iz TZ grada Zadra, dodajući kako će se više detalja znati ubrzo.