Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Petar Gorša osvojio zlato na Svjetskom kupu

28.06.2016. 22:00
Petar Gorša osvojio zlato na Svjetskom kupu


Hrvatski olimpijski strijelac s virskom adresom tako je potvrdio je odličnu formu samo nekih mjesec dana uoči Olimpijskih igara u Rio de Janieru
Sjajni hrvatski strijelac Petar Gorša osvojio je zlatnu medalju u azerbajdžanskom Bakuu na ISSF-ovom Svjetskom kupu u disciplini malokalibarska puška trostav – 50 metara. Hrvatski olimpijski strijelac s virskom adresom tako je napravio dvije stvari: potvrdio je odličnu formu samo nekih mjesec dana uoči Olimpijskih igara u Rio de Janieru i ulio “cijeli rezervoar” neophodnog samopouzdanja te drugo; pobjedom na svojevrsnom Grand Slamu svjetskih strijelaca osigurao je nastup u talijanskoj Bologni na finalu Svjetskog kupa gdje će se nakon OI boriti za naslov – najboljeg među najboljima!
– Znam da vrijedim finala Svjetskog kupa – kazao nam je Gorša uoči nastupa na streljani u Bakuu koja mu je već donijela neke od najljepših sportskih uspomena. Prošle godine na Europskim igrama u glavnom gradu Azerbajdžana Gorša je u istoj disciplini uzeo srebro, čime je Hrvatskoj donio prvu mušku seniorsku medalju i skinuo “prokletstvo” koje ga je pratilo od 2008. godine kada se kao najperspektivniji hrvatski sportaš i najbolji junior svijeta priključio velikim dečkima. Sedam godina trajao je rezultatski post na međunarodnim natjecanjima, a utjehu i olakšanje konačno je donio upravo – Baku! Priča se ponovila i sada u Goršinom lovu za posljednju ulaznicu finala Svjetskog kupa.
Samo natjecanje Gorša je odradio vrhunski kroz kvalifikacije s najboljim rezultatom od 1173 pogotka, dva pogotka više od drugog Hyeonjuna Kima iz Južne Koreje i četiri više od skupine četiri strijelca koji su podijelili treće mjesto. U finalu ista slika: virski olimpijac pobjedu je uvjerljivo osigurao dva hica prije kraja. Imao je 2,6 krugova bolji rezultat od najbližeg pratitelja Indijca Sanjeeva Rajputa, a slavio je sa 457,5 pogodaka, Indijac je ostao na 456,9 krugova, dok je treći bio Korejanac Kim sa 445,5 krugova. Uspjeh Gorše i sjajan nastup hrvatske reprezentacije zaokružio je i nastup Snježane Pejčić koja je u istoj disciplini – trostav puška 50 metara – osvojila zlato čime je Hrvatska s dvije najsjajnije medalje postala najuspješnija reprezentacija natjecanja u Azerbajdžanu.
Zlatom u Bakuu Gorša je ispunio sve ciljeve uoči Olimpijskih igara na kojima je najavio – lov na jednu od medalja.  (Virski list)