Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

“Zlatne ruke” Pažaninu Andreju Bukši

28.06.2016. 22:00
“Zlatne ruke”  Pažaninu  Andreju Bukši


Bukšu je za nagradu predložio predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec
Paški obrtnik Andreja Bukša u petak će biti proglašen jednim  od troje najboljih obrtnika u Hrvatskoj i nagrađen najvećim priznanjem  Hrvatske obrtničke komore – “Zlatnim rukama”.
Priznanje je tim značajnije što je Bukšu za ovu nagradu predložio  predsjednik HOK-a, Dragutin Ranogajec, dok ostale kandidate uglavnom predlaže članstvo gradskih i županijskih podružnica.
Dopredsjednik HOK-a i predsjednik zadarske Obrtničke komore Stipe  Knežević nagradu Bukši vidi i kao veliko priznanje lokalnoj organizaciji.
– Sretni smo zbog gospodina Bukše. Ova nagrada ujedno je veliko priznanje njegovoj podružnici HOK-a na Pagu koju vodi već dugi niz godina,  ali i svima nama u županijskoj obrtničkoj komori. Ovo je i velik poticaj za  razvoj našeg obrtništva koje ubuduće mora dobiti sve veći značaj u gospodarskom razvoju zemlje – kaže Knežević.
Ugodno iznenađen viješću o značajnom priznanju bio je dobitnik Andreja Bukša. U javnosti  poznatiji kao bivši gradonačelnik Paga, među  obrtnicima je itekako poznat po uspjesima u ugostiteljstvu i trgovini.
– Moram priznati da me  ovo priznanje jako iznenadilo, pogotovo kada  sam čuo da će mi biti dodijeljeno na prijedlog samog predsjednika Hrvatske obrtničke komore. U obrtništvu sam već 30 godina i svo svoje  znanje i umijeće dao sam svojoj struci i našemu udruženju obrtnika kako bismo zajedno lakše djelovali. Ovo mi je i veliki motiv za daljnji rad i  unaprjeđenje obrtništva ne samo na Pagu, već i u cijeloj našoj županiji –  ističe Bukša.
Prošle godine nitko iz naše županije nije dobio ovo priznanje, a pretprošle ju je za životno djelo dobio poznati zadarski fotograf, Vjekoslav  Surać.