Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

RK Zadar: Ostaju svi Zadrani

28.07.2010. 22:00
RK Zadar: Ostaju svi Zadrani


Dali smo svoj pristanak jer želimo pomoći klubu. Nadamo se da će Uprava uskoro pronaći novog financijera, a do tada, dat ćemo sve od sebe i igrati kao i prošle sezone – naglasio je Nino Jerak, kapetan Zadra
Uprava, trener i igrači Rukometnog kluba Zadar preksinoć su održali prvi sastanak uoči početka Prve hrvatske rukometne lige (4. rujna). Na spomenutom je skupu dogovoreno da će kostur momčadi za 2010./11. sezonu činiti domaći igrači koji su i prošle godine nosili plavi dres, dok će Zadrani s pripremama krenuti početkom sljedećeg tjedna.
– Naš je plan bio da u sljedeću sezonu uđemo oslanjajući se poglavito na vlastite snage. Stoga, drago mi je da je sa svim domaćim igračima postignut dogovor te da možemo početi s uigravanjem – kaže Igor Nikolić, novi trener rukometaša iz Mocira koji nije želio komentirati uvjete dogovorene između Uprave i igrača. Ipak, saznajemo da su igrači pristali nastupati unatoč lošoj financijskoj situaciji u klubu. Naime, još nije pronađen novi sponzor te je neizvjesno kada će rukometaši iz Mocira primiti svoje prve honorare.
– Dali smo svoj pristanak jer želimo pomoći klubu. Nadamo se da će Uprava uskoro pronaći novog financijera, a do tada, dat ćemo sve od sebe i igrati kao i prošle sezone – naglasio je Nino Jerak, kapetan Zadra.
Međutim, s istim se uvjetima nije se složio Ivan Buovac, prošle godine jedan od najboljih igrača Zadra. Biograđanin je trenutačno u potrazi za inozemnim angažmanom, odnosno u pregovorima s matičnim klubom.
Uz Buovca, još je uvijek neizvjesno hoćemo li u Mocirama ponovno gledati Ivana Vučkovića i Tomislava Balenta. Prošlogodišnji kružni napadač i prvi vratar Zadra spominjani su kao jedini igrači na koje se računa i u novoj sezoni, međutim, glavno je pitanje hoće li Metkovac i Varaždinac pristati na skromnu Zadrovu ponudu.