Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Spektakularno otvorenje Kalelargarta

28.07.2010. 22:00
Spektakularno otvorenje Kalelargarta


Svečanim otvorenjem na glavnom gradskom trgu započeo je treći po redu Kalelargart. Kao što su i obećali, organizatori su i ove godine priredili spektakularni performans. Kalelargart je otvoren otkrivanjem vjerne replike klavira na kojoj je uz početni pozdrav bubnjarke na bongu bajka mogla započeti. Tada su na pozornicu stupile vile probudivši stvaralački zanos klavijaturista. Njegovu energičnu “svirku” promatralo je mnoštvo okupljenih gledatelja nakon čega se povorka predvođena vilama i klavijaturistom uputile duž Kalelarge paleći i ostale punktove ovogodišnjeg Kalelargarta.
Nakon spektakularnog otvorenja, mnogobrojni Zadrani i njihovi gosti imali su prilike iz prve ruke uživati u živom “twirling” performansu Tihomira Bendelje, nadarenog mladog umjetnika, inače zasluženog pobjednika prvog Supertalent showa u Hrvatskoj. Nakon Bendelje svoj solo nastup izveo je i mladi zadarski glazbenik Frane Brajković.
Progam prvog dana Kalelargarta, kao što je najavljeno, odvijao se na tri punkta pa je tako na nakon performansa na Narodnom trgu povorka s klaviristom na platformi te žonglerima i umjetnicima krenula duž Kalelarge. Treći punkt postavljen je pored Arheološkog muzeja.
Uz već spomenute izvedbe, posjetitelji Poluotoka sinoć su mogli uživati u raznovorsnim animacijama, “breakedance” performansima, mađioničarskim nastupima, ali i lutkarskim predstavama.
Treći po redu Kalelargart održava se u organizaciji agencije Ross media consulting, Radija 057 i portala 057 info. Pokrovitelji festivala su su Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra i Zadarska županija.
Program se nastavlja i danas kada će se na repertoaru naći još mnoštvo raznovrsnih performansa, dosjetljivih predstava te vizualno atraktivnih zabavljača.