Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Iskrvarit ćemo za bodove

28.07.2011. 22:00
Iskrvarit ćemo za bodove


Trebamo težiti igri i siguran sam da ćemo stvoriti nekoliko izglednih prilika iz kojih onda moramo i poentirati – kazao je ježina


Dan po dan približava se nedjelja kada će  na Stanovima Zadar  dočekati splitskog Hajduka.  Uvijek kada u Donatov grad  stižu splitski bili to je prava  nogometna fešta, a za vjerovati je da će tako biti i  ovoga puta. Zadrani nakon  relativno dobrog starta u prvenstvo i boda protiv  Lučkog u Kranjčevićevoj  priželjkuju da neporaženi  ostanu i nakon nedjeljnje  utakmice. Naime, protiv  Hajduka bi i bod bio uspjeh,  iako nitko ne sumnja da bi  vrlo rado Zadrani hajdukovcima uzeli i sva tri. Hajduk nakon prvenstvene  pobjede nad Šibenikom, te  utakmica s Brcelonom i Stoke Cityjem stiže na Stanove,  za vjerovati je pomalo umoran. Koliko će to Zadrani  iskoristiti ostaje za vidjeti.
– Vidjet ćemo, u svakom  slučaju siguran sam da će u  nedjelju na Stanovima biti  prava nogometna fešta – kazivao je jučer ujutro pouzdani Zadrov vratar Atonijo  Ježina.
– Na neki način ostaje žal  što u Kranjčevićevoj nismo  uspjeli osvojiti sva tri boda.  Međutim, isto tako nismo u  prvenstvo krenuli porazom,  a to se vrlo lako moglo dogoditi jer smo do same završnice bili u rezultatskom  zaostatku. Kada se prisjetimo prošle sezone i činjenice da smo s gostovanja  donijeli samo 7 bodova, onda ovaj rezultat i nije tako  loš.
Ježina je naglasio da je  igra Zadra bila bolja od konačnog rezultata.
– Protiv Lučkog smo stvorili pet odličnih prilika, ali ih  nažalost nismo iskoristili.  Međutim, raduje što smo  imali igru i stvarali prilike.  Ponavljam, mislim da smo  mogli pobijediti, ali ni ovako  se nismo osramotili.
Utakmica s Lučkim je  odavno arhivirana, u nedjelju na Stanove stiže splitski Hajduk.
– Zna se da nam motiva  nikada ne manjka kada stiže  Hajduk. Gledao sam ih protiv Šibenika i Barcelone i  mogu reći da izgledaju dobro i opasno. Ali, to ne znači  da ih se moramo bojati,  smatram da u toj utakmici  imamo šansi. Hajduk je papirnati favorit, ali upravo  zbog te činjenice mi bi mogli  profitirati jer praktički nemamo što za izgubiti.
Zadrov vratar smatra da  Hajduk još nije u pravoj golgeterskoj formi.
– Vidjelo se protiv Šibenka da stvaraju šanse, ali isto  tako i da ih promašuju. Čini  mi se da nisu još namjestili  ciljnike, a nadam se da će  tako ostati i u utakmici s  nama. Istini za volju i mi  smo zapucali puno šansi, ali  vjerujem da će nama napadači proraditi prije nego  njihovi.
Puno se priča o umoru  koji bi mogao zadesiti  Splićane jer su jučer igrali  kod Stoke Cityja.
– Vjerujem da će biti tako.  Uostalom, nisu se oni štedjeli ni protiv Barcelone,  htjeli su, što je i normalno,  pokazati da znaju igrati. Ne  treba sumnjati da će protiv  Engleza ići sto na sat kako bi  na gostovanju napravili što  bolji rezultat. Mislim da se  neće stići rekuperati za tri  dana i da i u toj činjenici leži  naša šansa.
Ipak, za pozitivan rezultat neće biti dovoljno samo  se obazirati na umor  Splićana.
– Naravno, hoćemo li ostvariti pozitivan rezultat ponajprije će oviti o nama samima. Ako se zabarakadiramo pred svojim vratima,  nemamo šansi jer teško je za  vjeroati da bi izdržali sve  njihove napade. Trebamo  težiti igri i siguran sam da  ćemo stvoriti nekoliko izglednih prilika iz kojih onda  moramo i poentirati. U svakom slučaju moramo iskrvariti na terenu kako bi ostvarili pozitivan rezultat,  bio to bod, ili sva tri – kazao  je na kraju razgovora  Ježina.


Bolje da imam posla




Za vjerovati je da će Ježina imati puno posla u nedjelju protiv  Hajduka.
Ne bojim se toga, nekada je puno bolje imati puno posla, nego biti  bespodslen na vratima pa iz jedne prilike primiti gol. Za svakog je  vratara, pa tako i za mene, vrlo važno obraniti prvu priliku ili opasnu  situciju jer na taj način raste samopouzdsanje. Motiviran sam  maksimalno i dat ću sve od sebe sa svojim suigračima da ostanemo  neporaženi u toj utakmici.


Dinamo je zasluženo slavio


Dinamo je u prvoj utakmici u Finskoj ostvario odličn rezultat i  prednost pred uzvrat u Maksimiru.
– Nisam gledao cijelu utakmicu, samo prvo poluvrijeme.  U  svakom slučaju rezultat 1:2 modrima nudi veliki optimizam  uoči  uzvrata u Zagrebu i vjerujem da će proći u sljedeće kolo kvalifikacija  za Ligu prvaka. Igrali su dobro, a imali su i sreće kada su Finci zabili  autogol. U svakom slučaju zaslužena pobjeda Dinama.