Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Bernard Maruna najizgledniji kandidat za pročelnika zdravstva

28.07.2016. 22:00
Bernard Maruna najizgledniji kandidat za pročelnika zdravstva


Jučer je završen natječaj za pročelnika županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, a nakon odlaska dosadašnjeg prvog čovjeka odjela Andrije Marcelića za ravnatelja Ortopedske bolnice u Biogradu. Od Danijele Nižić iz Ureda župana saznajemo kako su do sad zaprimljene četiri molbe, a još se čekaju eventualne prijave poštom koje mogu imati žig pošte zadnjeg dana natječaja, 28. srpnja.
Andrija Marcelić ovaj je odjel vodio tri i pol godine, a s obzirom na ‘atraktivnost’ mjesta, već se danima spekulira o Marcelićevom nasljedniku. Prema neslužbenim informacijama iz HDZ-a, kojemu je situacija ovoga puta “čista” jer se ne moraju dogovarati s koalicijskim partnerima, mjesto pročelnika preuzet će njihov član Bernard Maruna.
Ime, javnosti dosad nepoznatog HDZ-ovca, pojavilo se nedavno na listi stranačkih izaslanika za izbornu skupštinu županijske organizacije održane u svibnju, i to je više manje sve što se zna o njegovu stranačkom radu.
No, Maruna je javnosti poznatiji iz još jednog županijskog natječaja iz prošle godine kada se birao ravnatelj Županijske lučke uprave. Među čak 13 kandidata prijavio se i ovaj djelatnik Ureda državne uprave u Zadru, ali je stranka prednost dala tadašnjem načelniku Pomorske policije Davoru Škiboli. Maruna trenutno radi kao voditelj Službe za zajedničke poslove Ureda državne uprave.