Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Marko Buljat novi ravnatelj Doma na Sfingi

28.07.2016. 22:00
Marko Buljat novi ravnatelj Doma na Sfingi


Marko Buljat novi je ravnatelj zadarskog Doma za starije i nemoćne osobe na Sfingi. Odlučilo je to jučer Upravno vijeće Doma na čelu s Dubravkom Dragaš.
Buljat, koji na tu funkciju dolazi s mjesta zamjenika načelnika PU zadarske, nije dobio jednoglasnu podršku članova Vijeća, protiv njegova imenovanja bili su Marijana Dujak iz zadarskog MODES-a (Moderne demokratske snage) te član Vijeća iz kvote korisnika Doma. Osim Čavića, za Buljata su glasovali i predsjednica Upravnog vijeća Doma, Dubravka Dragaš te Jelena Milin, socijalna radnica Doma, dok su MODES-ovka Marijana Dujak i predstavnik korisnika Doma svoj glas dali socijalnoj radnici Doma Dajani Sakić Grdović.
Prema informacijama iz Vijeća, presudan je upravo bio glas Elvisa Čavića koji se navodno, unatoč obećanjima da će ruku podići za socijalnu radnicu Doma Dajanu Sakić Grdović, predomislio u zadnji tren.
Naime, Čavić, inače zamjenik predsjednice Upravnog vijeća, formalno je još uvijek član HSP AS-a, ali kako nslužbeno doznajemo iz MODES-a razgovaralo se o njegovom priključenju toj stranci, a navodno je glas za Sakić Grdović bio njegova ulaznica.
Do isteka žalbenog roka Dom će, nakon odlaska dosadašnjeg ravnatelja Grge Šoše 1. kolovoza, privremeno voditi pročelnica Ureda župana Marina Dujmović Vuković.