Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Tomislava: Još uvijek ne znamo kada se djeca vraćaju

28.07.2016. 22:00
Tomislava: Još uvijek ne znamo kada se djeca vraćaju


Obitelji Božić iz Maslenice mora biti vraćeno svo troje djece koju im je Centar za socijalnu skrb oduzeo. Informaciju je u srijedu na društvenoj mreži objavio odvjetnik obitelji Božić, Mate Knezović.
“Uz suglasnost obitelji Božić svima javljam ekskluzivnu radosnu vijest: Županijski sud u Zagrebu uvažio je žalbu roditelja djece Božić i ukinuo odluku Općinskog suda u Zadru. To znači da je odluka pravomoćna i da se djeca moraju vratiti u obitelj. Čestitamo obitelji Božić i nadamo se da ubuduće neće biti tako grubih postupaka (privremenih mjera) prema siromašnijim obiteljima. Država je dužna pomoći siromašnim obiteljima, a ne im zbog toga oduzimati djecu. Kakve su traume djeca i roditelji imali, da bi se na kraju pokazalo da se radilo o nezakonitom postupku to nećemo nikada doznati”, stoji na facebook profilu odvjetnika.
Informaciju je za naš list jučer u telefonskom razgovoru potvrdila i Tomislava Božić, ali kaže, ne znaju kada će im vratiti djecu.
– U srijedu ujutro bila sam u zadarskom Centru za socijalnu skrb i zamolila našu socijalnu radnicu da mi objasni rješenje koje smo dobili od zagrebačkog Županijskog suda. Ona je rekla kako se ja ne razumijem u pravo i da nema vremena objašnjavati mi rješenje, a nije željela niti razgovarati sa našim odvjetnikom. Još uvijek ne znam kada će nam i hoće li nam uopće do prvog sudskog ročišta zakazanog 24. kolovoza vratiti djecu, rekla je Tomislava.