Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zeleno-plavi fest otkrio čvrstu vezu tradicije i suvremenosti

28.07.2016. 22:00
Zeleno-plavi fest otkrio čvrstu vezu tradicije i suvremenosti


U sklopu ovogodišnjeg Privlačkog kulturnog ljeta pod pokroviteljstvom Općine Privlaka i privlačke Turističke zajednice te uz pomoć domaćeg Komunalnog poduzeća Artić na prostoru Popove vlake u centru mjesta održana je manifestacija pod nazivom “Ljetni zeleno plavi fest”.
Riječ je o spoju tradicijske gastronomije i kulture i umjetnosti na kojem su zajednički nastupili izvođači iz Slavonije i Dalmacije. U sklopu programa upriličena je likovna kolonija te degustacija čuvenih dalmatinsko-slavonskih specijaliteta. Na opće zadovoljstvo brojne publike, među kojom je pored domaćina bio i veliki broj domaćih i stranih turista, program je uz raskošne plesove i pjesme s prostora Slavonije otvorio KUD Šokadija. S izvornim starim splitskim plesovima predstavio se KUD Filip Dević, a s napjevima muška klapa koja također djeluje u okviru navedenog KUD-a. Nadalje, zapaženi nastup imali su Tamburaški sastav Gredska tamburica kao i gosti iz Ukrajine okupljeni u KUD-u pod nazivom Andrija Pelih. Pored gostiju posjetiteljima su se također predstavili pjesmom, plesom i narodnom nošnjom članovi domaćeg KUD-a Privlaka. Pred sam kraj održana je etno-modna revija narodnih nošnji gdje je do potpunog izražaja došao spoj tradicionalnog i suvremenog odijevanja na prostorima Slavonije i Dalmacije. Za okupljene posjetitelje na Popovoj vlaki ovo je bio nezaboravni i nesvakidašnji događaj, a okončali su ga gosti iz Splita izvevši završno kolo iz opere “Ero s onoga svijeta”. Na samom završetku svi izvođači još su se jednom popeli na pozornicu, a radosna i zadovoljna publika ispratila ih je dugim pljeskom.
Bio je ovo još jedan djelić bogatog programa Privlačkog kulturnog ljeta koje upotpunjava turističku ponudu pokazujući turistima bogatu tradiciju privlačkog kraja, ali i cijele Hrvatske.