Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Svjedočio otac optuženog dok majka zbog plača nije mogla!

Autor: Minja Gugić

28.08.2012. 22:00
Svjedočio otac optuženog dok majka zbog plača nije mogla!

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Riječ je o 50-godišnjem Viktoru Domjaniću, Žarku Slijepčeviću (27), Maji Domjanić (25), Sulji Derviševiću, Hrvoju Škunci (32) i Robertu Vidušinu (37. Oni se optužnicom terete da su od 27. lipnja do 24. srpnja prošle godine na Zrću, ali i u Karlovcu dilali heroin i speed
U Bosni svak živi, a nitko  ništa ne radi – pobjedonosno je zaključio Refik Dervišević izazvaši smijeh  u sudnici zadarskog Županijskog suda  gdje je svjedočio kao otac optuženog  Sulje Derviševića (28) koji je zajedno s  još četvoricom “pajdaša” i jednom djevojkom optužen zbog dilanja droge na  Zrću u mjestu Novalji na otoku Pagu.
Riječ je o navodno “mozgu” cijele  “operacije” 50-godišnjem Viktoru Domjaniću, Žarku Slijepčeviću (27), Maji  Domjanić (25), Sulji Derviševiću, Hrvoju Škunci (32) i Robertu Vidušinu  (37).
Oni se optužnicom zadarskog  tužiteljstva, koju u ovom slučaju zastupa zamjenik županijskog državnog  odvjetnika Duško Berović, terete da su  od 27. lipnja do 24. srpnja prošle  godine na Zrću, ali i u Karlovcu dilali  heroin i speed.
Refik Dervišević jučer je tako otklonio zakonsku mogućnost nesvjedočenja protiv svog sina, a odgovarao  je na pitanja vezana uz sinovljevu  financijsku situaciju te je pojašnjavao  od čega je živio. Pojasnio je tako  predsjedniku Sudskog vijeća Borisu  Radmanu kako je njegova obitelj doselila u Republiku Hrvatsku 1999.  godine i to u mjesto Novalja na otoku  Pagu.
– Sin mi je povremeno dolazio i to  uglavnom preko ljeta, ponekad i zimi.  Prije tri godine radio je u jednoj  špediterskoj firmi u Austriji i to godinu  i pol dana u kontinuitetu. Za to vrijeme  nije dolazio. Kad bi dolazio u RH  uglavnom je radio na građevini i uredno  je prijavljivao svoje boravište kad bi  dolazio. Tražio je radnu dozvolu, ali ne  znam  je li ju i dobio. U Bosni nikada  nije radio jer nije mogao naći posao –  pojašnjavao je Dervišević.
Na prigovor njegova sina kako nije  istina da u Bosni nije radio te da je čak  osam mjeseci radio i u susjednoj Sloveniji, Refik Dervišević rekao je da on  nije toliko vodio računa o njemu jer  ima dovoljno godina da se brine sam za  sebe te da on ima i drugo dijete za koje  se još mora brinuti.
– Nikada nije bilo problema s njim.  Nikada nam nije policija dolazila na  vrata. Znam za što je optužen jer sam  pročitao optužnicu – rekao je Dervišević.
Majka optuženog Sulje Derviševića  iako također pozvana za svjedoka nije  imala za to snage jer je počela plakati  čim je sjela pred Sudsko vijeće.
Suđenje je potom odgođeno za sredinu listopada zbog potrebnih  vještačenja.
Iako četvrtooptuženi u cijeloj “priči”,  Suljo Dervišević zvani Suki u pritvoru  je zadarskog Istražnog cetra od dana  uhićenja sredinom srpnja prošle godine  zbog opasnosti od bijega jer je bosanskohercegovački državljanin, isto  kao i Viktor Domjanić i Žarko Slijepčević jer su osuđivani. Ostali se sada  brane sa slobode.