Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uvjerljivom pobjedom najaviti Istru

Autor: Drago Bajković

28.08.2012. 22:00
Uvjerljivom pobjedom najaviti Istru

Foto: Vedran SITNICA



Mislim da nam ta utakmica može puno pomoći u pripremi dvoboja s Istrom. Vrijeme je za jednu uvjerljivu pobjedu, da napokon ne strijepim do posljednjih trenutaka utakmice – kazao je dalibor Zebić, trener Zadra
Zadrane danas očekuje novi dvoboj, ali ne u prvoligaškom rangu. Radi se o Hrvatskom nogometnom kupu, točnije pretkolu, u kojem će Zadrani ugostiti trećeligaša Belišće. Kao što je poznato prvoligaš sa Stanova je toliko srozao koeficijent u Kupu da mora igrati “kvalifikacije”, točnije, eventualnom pobjedom bi se kvalificirali među 32 najbolje momčadi. Remijem u Vinkovcima Zadrani su donekle zadovoljni, a plan je da pobjedom najave subotu i težak prvenstveni dvoboj s Istrom 1961.
– Prije utakmice u Vinkovcima možda bih i bio zadovoljan bodom. Međutim, kada je dvoboj završio i kada sve zbrojim ne mogu biti zadovoljan. Morali smo i mogli bolje, tri boda su nam se nudila na pladnju – kazivao je jučer Zadrov strateg Dalibor Zebić.
– Imali smo jednu “mrtvu” šansu Mršića iz koje smo morali poentirati i uz to još nekoliko odličnih udaraca. Međutim, vezna je linija mogla odigrati puno bolje, nitko se nije pridružio raspoloženom Banoviću. Dosta smo pucali s distance, ali morali smo još i više. Previše je bilo čekanja i namještanja pa bi dozvolili Vinkovčanima da se postave u blok. Govorio sam igračimada opale iz prve, dok blok nije namješten, nitko im ne bi zamjerio promašaj. Morali smo bolje jer Cibalia praktički nema veznu liniju i to smo morali iskoristiti.
Svjestan je Zebić da Zadar mora početi pobjeđivati, remiji nisu dovoljni da bi se osigurao prvoligaški ostanak.
– Naravno da sam svjestan te činjenice, ovakvo sakupljanje bod po bod nigdje nas ne bi dovelo. Na kontu imamo tri boda i u subotu želimo do prve pobjede. U goste nam dolazi opasna Istra, ali bez obzira tko nam je suparnik mi imamo imperativ osvajanja tri boda. Prije toga moramo odraditi kup utakmicu s Belišćem.
Zebiću je kao naručena došla ova utakmica, baš kao priprema za Puljane.
– Mislim da nam ta utakmica može puno pomoći u pripremi dvoboja s Istrom. Malo ću izmiješati sastav, isprobat ću nekoliko igrača i vidjeti mogu li na njih računati u nadolazećim prvenstvenim susretima. Priliku će dobiti Šimurina, Brnadić, Gržan…, a zaigrat ću i s dva napadača u špici. Vrijeme je za jednu uvjerljivu pobjedu, da napokon ne strijepim do posljednjih trenutaka utakmice. Uostalom dužni smo u Kupu, moramo igrati pretkolo kao neka niželigaška momčad. Ovo je najbolji trenutak da se to promijeni. Od svakog pojedinca očekujem maksimalni angažman kao da se radi o dvoboju koji odlučuje o sudbini kluba. Za neke će ovo biti posljednja prigoda da pokažu što znaju – kazao je u kraćem razgovoru Zebić.
Raspored pretkola Kupa
Danas: Zadar – Belišće (18 sati), Koprivnica – Vuteks Sloga, Virovitica –  Split, Libertas – Mladost (Ždralovi), Slunj – Zadrugar, Zekstilac Ravnice –  Višnjevac, Ivančica – Oriolik, Mladost (Repušnica) – Zrinski, Gorica –  Sloboda (Slakovec), Bjelovar – Vinodol, Lokomotiva (Zagreb) – Slavija  (Pleternica), Novalja – Zagorec, Zelina – Mladost (M. Otok), GOŠK –  Jedinstvo Omladinac, Vrsar – Tomislav Pan (jučer).
Ne igra se: Krka – Nedelišće.