Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dolazi i rujan pun turista

Autor: Minja Gugić

28.08.2013. 22:00
Dolazi i rujan pun turista

Foto: Zvonko KUCELIN



Da poslije kiše uvijek dolazi sunce, znaju i mnogobrojni turisti koji su za svoj godišnji odmor odabrali kraj kolovoza i rujan, pa ih tako ni ovaj put nije otjerala kiša koja je pala u noći s utorka na srijedu na zadarskom području, a po informaciji meteorologa Duška Kraljeva od srijede oko 1 sat u noći pa do 8 sati ujutro, palo je ukupno oko 30 litara kiše po metru četvornom.
Sve su to “izdržali” i gosti u jednom od najpoznatijih autokampova, onom u Turističkom naselju Zaton, kraj Zadra. U apartmanima kojih je 580 trenutačno se odmara oko dvije i pol tisuće gostiju, dok ih je baš u kampu oko četiri i pol tisuće. Najviše ih je u tzv. kamperima, a većina su Nijemci, pa ih slijede Austrijanci, Nizozemci, a ima nešto i gostiju iz Italije.
Kako smo saznali na recepciji autokampa, gosti pomno i svakodnevno prate prognozu pa tako znaju da je i jučerašnje nevrijeme bilo kratkoga daha te da nema razloga za odlazak.
Gužve se još mogu vidjeti i u samom gradu, a u Turističkoj zajednici Grada kažu da su i njihove povratne informacije od većine hotelijera pozitivne te da su rezervacije popunjene i za cijeli rujan. Tome će naravno znatno doprinijeti i dobra zračna povezanost s mnogim europskim metropolama koja će intenzivno trajati sve do početka studenog.
Vremenska prognoza je, doista obećavajuća i već od danas vrijeme bi se trebalo stabilizirati. Temperature zraka opet bi se trebale početi penjati prema 30 stupnjeva Celzijevih. More će i dalje biti ugodno za kupanje s temperaturama čija će se vrijednost mjeriti oko 23 stupnja.
– Danas će biti nešto malo bure i sjeverozapadnjaka, a taj bi vjetar mogao obilježiti i ostatak ovoga tjedna. Drugi tjedan opet bi moglo doći do kratkotrajnog poremećaja koji neće značajnije utjecati niti na temeperature zraka, a niti mora. Po prognozama cijeli bi rujan mogao biti pun lijepih, sunčanih i toplih dana s nekoliko manjih “upada” lošijeg vremena – potvrdio je jučer meteorolog Kraljev.