Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kuglačima forma na vrhuncu

Autor: Viktor Bogut

28.09.2008. 22:00
Kuglačima forma na vrhuncu


Riješili su kuglači Zadra i posljednju prepreku pred odlazak na natjecanje Svjetskog kupa, koje će se od srijede do nedjelje održati u austrijskom Ritzingu. S maksimalnih 8:0, uz manje poteškoće Hrvoja Marinovića i Marka Vidaka, Zadrani su iza sebe stavili i momčad Medveščak 1958. Serija od četiri uvodne pobjede te niti jednim porazom u domaćem prvenstvu, uz formu koja je vrlo blizu optimalne, sama po sebi dobra je najava te jedan od najvažnijih ispita ove sezone.
Svjetski kup je natjecanje na kojemu sudjeluje 16 prvaka najjačih kuglačkih zemalja i nije teško zaključiti na koji način valja odigrati u Ritzingu ako se želi ostvariti pravi rezultat. Prošle sezone zastali su tek u finalu.
Ove sezone najave su raznolike. Svi se slažu da je najvažnije dobro odigrati kvalifikacije u prva dva dana. No, samo polufinale po sebi je dobar uspjeh, ali vidljivo je da se Zadrani s tim ne bi zadovoljili. Finale je, izgleda, primarni cilj. No, znaju kuglači trenera Šime Mijolovića da imaju snage za zlato. Iako će im se suprotstaviti niz odličnih, vrlo jakih i financijski moćnijih momčadi, kvaliteta, a posebno forma u kojoj se Zadrani trenutačno nalaze, daju im za pravo nadati se osvajanju Svjetskog kupa.