Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nova dvorana nosit će Krešino ime!

Autor: Siniša Klarica

28.09.2008. 22:00
Nova dvorana nosit će Krešino ime!

Foto: Filip BRALA



Dan prije sjednice Gradskog vijeća Zadra, u srijedu, održat će se sjednica Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, javnih poduzeća u Gradu Zadru. Na njoj bi se trebao utvrditi konačan prijedlog imena nove košarkaške dvorane na Višnjiku. Podsjetimo se, prošli tjedan sjednica je otkazana bez obrazloženja, što je ogorčilo neke od članova komisije, a u javnost otvorilio niz spekulacija o otkazivanju.
Razlog tome jest što predsjednica Renta Peroš nije taj dan odgovarala na telefonske pozive, ali se prema najnovijim informacija situacija ipak “stabilizirala”. Odbor za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, javnih poduzeća u Gradu Zadru čine uz Renatu Peroš (HDZ) i Rade Šimičević (HDZ), Želimir Maštrović (HNS), Damir Biloglav (HSP). i Ingrid Antičević-Marinović (SDP).
– Razlog otkazivanju su bile moje privatne obveze. Desetak dana prije, kad sam sazvala sjednicu gradskog odbora, nisam znala da će se to poklopiti baš s tom, neodgodivom obvezom, kojoj sam se morala posvetiti taj dan. Na sjednici u srijedu Odbor će donijeti prijedlog imena dvorane koji će se sigurna sam, usvojiti sutradan na sjednici GV Zadra. Otvoreno mogu reći, moj prijedlog bit će da se dvorana na Višnjiku nazove imenom Krešimira Ćosića, rekla nam je u kratkom razgovoru predsjednica Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, javnih poduzeća u Gradu Zadru Renata Peroš.
Peroš je dodala da je za 13. listopada zakazan tehnički prijem dvorane. Radi se zapravo o prijemu četiriju ostalih košarkaških dvorana uz okoliš velike dvorane. Naime, njihova izgradnja bit će dovršena 6. listopada.
– Namjerno smo ostavili malo vremena do tehničkog pregleda, kako bismo u tom međuvremenu mogli ukloniti eventualne nedostatke. U svim dvorana je postavljen parket, a i postavlja se spužva koja štiti od udaraca loptom. Svakodnevno stiže oprema, švedski stolovi, strunjače i naravno koševi jer se radi prvenstveno o košarkaškim dvoranama, rekao nam je direktor ŠRC Višnjika Dino Bailo.
U susjedstvu, na gradilištu zatvorenog bazena, ostaje za probiti još 20 metara kanalizacije kojom bi se bazen spojio s glavnim odvodnim pravcem u Androvićevoj ulici. Nakon toga, dodaje Bailo, završili bi se radovi na odljevnom prstenu oko bazena, nakon čega bi išlo probno punjenje. Također, u pripremi je natječaj za opremanje bazena.


I Športska zajednica za Krešu
“Budući se brzo očekuje donošenje odluke o davanju naziva polivalentnoj športskoj dvorani – javnoj športskoj građevini od osobitog značenja za razvitak športa u Gradu Zadru koji je i njen stvarni vlasnik, Izvršni odbor Športske zajednice Zadarske županije u ime više od 400 športskih udruga koje Zajednica udružuje na području Županije, predlaže da se predmetna športska dvorana nazove po Krešimiru Ćosiću, znamenitom zadarskom, hrvatskom, europskom i svjetskom športašu – košarkašu koji je uzletio od zadarskog gnijezda do Olimpijskih i Božjih zvijezda.
Mi smo zaista uvjereni da ovaj prijedlog nije potrebno šire obrazlagati jer je riječ, uistinu, o legendi, o čovjeku koji je svojim znanjem i vještinama osvajao ljude diljem svijeta. Proslavio je i zadušio Zadar i Hrvatsku za sva vremena. I zaslužio je da mu sc, prije svih, Grad Zadar zahvali i oduži. A Krešo, on će i dalje našoj mladeži otkrivati unutarnju snagu i ljepotu športa”, stoji u priopćenju glavnog tajnika Športske zajednice Zadarske županije.