Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadrani po četvrtu pobjedu

Autor: Viktor Bogut

28.09.2012. 22:00
Zadrani po četvrtu pobjedu

Foto: Filip BRALA



Što zbog lakšeg rasporeda na početku prvenstva, što zbog dobre igre, kuglači Zadra su nakon tri kola jedna od tri neporažene momčadi u Prvoj ligi (bez poraza su još Konikom Osijek i Zaprešić). Danas bi trebali to i ostati jer u Belišću gostuju kod novog prvoligaša Željezničara. Domaćin je u uvodna tri kola ostvario jednu pobjedu i dva poraza i kako stvari stoje borit će se za ostanak. S druge strane, nakon “prvih mačića” i teško izborene pobjede u Velikoj Gorici protiv Radnika u prvom kolu, Zadrani su se počeli dizati u formi i u iduće dvije utakmice deklasirali su Zanatliju kod kuće i Rijeku u gostima. “Dizelaški” su krenuli stariji igrači Luka Ukalović, Stanko Čota i Kostadin Manev, no Ukalović i Manev su na tragu hvatanja svoje prave forme, dok se Čota još traži. S druge strane, sezonu su odlično započeli Mario Baljak i pridošlica iz Grmoščice Luka Bolanča, a Hrvoje Marinović je nakon prve dvije slabije utakmice u Rijeci odigrao maestralno. Današnji protivnik ne bi smio zadati previše problema zadarskom sastavu, no kuglači trenera Šime Mijolovića itekako ozbiljno moraju shvatiti ovaj dvoboj, jer Zadar više nema kvalitetu koju je imao do prije dvije sezone kada se i moglo dopustiti da se malo ležernije odigra protiv slabijih protivnika. Osim toga uskoro Zadrane očekuje i niz derbija protiv Konikom Osijeka, Grmoščice i Zaprešića.
Što se tiče ostalih utakmica najzanimljivije bi trebalo biti u Splitu gdje uvijek neugodni Poštar dočekuje Medveščak 1958, jednog od kandidata za vrh tablice. Konikom Osijek i Zaprešić također ne bi trebali imati problema da upišu četvrtu pobjedu jer igraju kod kuće protiv Zanatlije, odnosno Radnika. Velebit dočekuje Kandit Premijer i po svemu sudeći Velebit bi se i dalje trebao zadržati sasvim blizu vrha.
Raspored 4. kola: Željezničar – Zadar, Grmoščica – Rijeka, Konikom Osijek – Zanatlija, Zaprešić – Radnik, Velebit – Kandit Premijer, Poštar – Medveščak 1959.