Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Morske pripreme za igre s djecom

28.09.2013. 22:00
Morske pripreme za igre s djecom


Bazen Kolovare bio je u subotu domaćin 5. sportskih susreta odgojitelja predškolske djece Hrvatske. Zadar je domaćinstvo dobio nakon pobjede na 4. susretima koji su održani u Varaždinu, a 250 odgojitelja predškolske djece tete iz Hrvatske i Slovenije ugostila je Udruga odgojitelja djece predškolske dobi Zadarske županije Maraška.
U prijateljskim odmjeravanjima sportske izdržljivosti, snalažljivosti, brzine, snage i sportskog duha, sudjelovale su tete iz udruga: Udruga odgojitelja dječjih vrtića Zagreb, Udruga odgojitelja Koprivničko-križevačke županije, Udruga odgojitelja »Osmijeh« Primorsko-goranske županije, Udruga odgojitelja »Terina« Vukovarsko-srijemske županije, Udruga odgojitelja »Krijesnice«- Međimurske županije, Udruga odgojitelja Osječko-baranjske županije, Udruga odgojitelja »KOOD« Varaždinske županije, Dječji vrtić »Pahuljica« – Rab, Udruga odgojitelja »Maraške« Zadarske županije, a iz Slovenije su došle tete iz vrtića Ptuj.
U ime gradonačelnika Zadra susrete je otvorila pomoćnica gradskog pročelnika za obrazovanje Dorotea Kamber Kontić koja je naglasila da Grad Zadar velike napore ulaže u brigu o djeci predškolske dobi financirajući i jednake standarde u svim gradskim dječjim vrtićima, kako u onim kojima je Grad Zadar osnivač tako i u onima kojima nije, odnosno u privatnim vrtićima.