Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nula za veliki bod s Dinamom

28.09.2013. 22:00
Nula za veliki bod  s Dinamom


U 11. kolu Prve HNL Zadar je na Stanovima osvojio veliki bod protiv prvaka Dinama. Nije to bila utakmica za pamćenje, niti blizu za nogometne sladokusce. Međutim, nakon posljednjeg sučevog zvižduka gledatewlji su ustali sa svojih stolaca i zapljeskali nogometašima Zadra. Ono što je bilo jasno i prije ove utakmice, da će se Zadra braniti,  Dinamo napadati se obistinilo. Ali, na kraju adra je uspio u svojim planovima, a Dinamo nije. Za ovaj bod treneru Ferdi Milinu i njegovim igračima treba se „nakloniti do poda”, u bespoštednoj borbi oni su uspjeli ostvariti nemoguće. Uzeti bod, veliki kao kuća.
Iako je trener Ferdo Milin njavio da će Dinamu suprotstaviti formaciju s jednim napadačem jučer je na Stanovima izveo postavu sa Terkešom i Tadićem u špici. Naravo, obojica su imala pregršt zadataka prema nazad. Zadra je zgusno sredinu i odmah pokazao da će na taj način pokušati Dinamo spriječiti u kreiranju igre prema naprijed. Modri su s druge strane odmah krenuli prema naprijed jasno dajući do znanja da im je cilj što prije postići pogodak.
U 8. minuti prva ozbiljnija situacija pred vratima Zadra. Šimurina je pogriješio pokušavajući iznijeti loptu na suparničku polovicu, lopte se dočepao Pinto koji je centrirao za nadirućeg Fernandesa. Njegov udarac glavom po sredini vrata s lakoćom skida Matković.  Igrala se 15. minuta kada je Zadar prvi put ugozio vrata „modrih”, Sarić je tukao s 20-ak metar, ali udarac nije bio jak pa ga je Zelenika skinuto bez muke. Dugo se igralo bez pravih prilika na obje strane, a onda je Ademi u 32. minuti okušao svoj udarac s 20 metara. Lopta je otišla nebu pod oblake. Minutu kasnije „modri” opasno prijete. Fernandes je napravio pravu pomutnju u šesnaestercu domaćih, odigrao povratno za Antolića koji tuče iz prve. Zadrov vratar uz lijepu paradu skida njegov udarac. U 34. minuti Fernandes se našao sam oči u oči s Matkovićem, ali neobjašnjivo promašuje 100-postotnu prigodu. U tim trenucima gosti s Maksimira su se razgoropadili, a Zadrani su disali „na škrge”. U 36. minuti ozlijeđeni Bilaver napušta igru,a  na njegovo mjesto ulazi Gržan. Igrala se 44. minuta kada je Fernandes pokušao s velike udaljenosti, međutim udarac nije bio dovoljno precizan. kada se sve zbroji i oduzme Dinamo je u prvom poluvremenu bio puno bolji, ali osim jedne velike prigode Fernndesa ništa ozbiljnije nije napravio. Zadrov bedem djelovao je vrlo solidno, međutim nikako nisu uspijevali brzo loptu iznijeti prema naprijed iako su u nekoliko navrata za to imali priliku.
U drugom poluvremenu na travnjak su istrčali isti igrači koji su tu bili i u prvih 45 minuta. Prvih 15 minuta bila je to prava uspavanka, Dinamo je pleo mrežu oko Zadrovog gola, ali pravu priliku nije stvorio. Ipak u 59. minuti iz ničega Dinamo je mpogao povesti, Soudani se iznedana našao u velikoj prilici, ali je nakon „karamnoba” u šesnaestercu domaćih lopta ipak dospjela u Matkovićeve ruke. U 63. minuti Dinamo je poslao loptu u Zadrovu mrežu, ali zgoditak Soudanija zbog zaleđa nije priznat. U 75. minuti Soudani se opet našao oči u oči s Matkovićem nakon zaleđa koji su svi vidjeli osim sudaca. Ali Zadrov vratar je i u toj situaciji izašao kao pobjednik. U 81.minuti Soudani se opet našo u odličnoj prilici, ali nije iskoristio niti tu priliku. U 82. minuti najbolj prilika za Zadrane. Begonja je loptim s očima pronašao utrčalog tadića koji odlično vara Šimunovića i gađa tik uz lijevu vratnicu gostujućeg gola. Sudac Bruno Marić susret je produžio čak pet minuta- U prvojinuti sudačke ndeoknade opasnmo je prijetio Leko s 20 metara, Matković spreman.


 ZADAR – DINAMO 0:0


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja. Sudac: Bruno Marić 5,5 (Daruvar). Pomoćnici: Saša Fegeš (Nedelišće) i Dražen Fejer (Bjelovar). Strijelci: Žuti kartoni: Sarić, Šimurina, Ivančić (Zadar), Ademi, Sare (Dinamo)Crveni:
ZADAR: Matković 7, Neretljak 7, Jerbić 7, Šimurina 7, Vasilj 6,5 (od 63. Surać 6,5), Sarić 6,5, Begonja 6,5, Hrgović 6,5, Bilaver 6,5 (od 36. Gržan 6,5), Tadić 6,5, Terkeš 6,5 (od 57. Ivančić 6,5). Trener: Ferdo Milin
DINAMO: Zelenika 6, Šimunović 6,5, Addy 6,5(od 87. Leko-), Sare 6, Pinto 6,5, Ademi 6,5 (od 79. Pamić -), Antolić 6 (od 65. Čop 6), Sammir 6, Pivarić 6,5, Fernandes 6,5, Soudani 6,5. Trener: Branko Ivanković




 BBB IZAZVALI PREKID


Stotinjak BBB došlo je na Stanove podržati svoju momčad, ali, pokazalo se,  i izazivati nevolje. U 62. minuti počeli su bacati bajklje na travnjak, nakon čega je sudac Bruno Marić na dvioje minute morao prekinuti susret. Vatrogasci su ekspresno pokupili baklje s terena i utakmica je nastavljena. Ali, BBB tu nisu stali, nastavili su s uobičajenim dekorom, verbalnim vrijeđanjem Zdravka Mamića. Ipak, mora se priznati da svih 90 minuta nisu prestajali bodriti svoju momčad.


 ZADOVOLJNI BODOM


JURE JERBIĆ, ZADAR
–   Bilo nam je bitno ostati neporaženi i tako je na kraju ostali. Dinamo je bio malo bolji, imali su bolje prilike, no zasluženo je i nama pripao bod. Ovo nam je jako bitno zbog podizanja samopuzdanja pred dva teška gostovanja u Osijeku i Rijeci. Pogotovo u Osijeku gdje bi bilo isto tamo dobro barem ponoviti rezultat iz ogleda sa Dinamom.
MIRKO HRGOVIĆ, ZADAR
– Očekivali smo tešku utakmicu. Zatvorili smo se u obrambeni blok te pustili Dinamu posjed što nam se u konačnici isplatilo. Jedino možemo malo žaliti što nismo bili hrabriji u završnici te uspjeli malo više zaprijetiti njihovom vrataru. Mislim da smo mogli barem zaprijetiti koji put više, no i ovaj bod je jako velik s obzirom na kvalitetu protivnika. (A.D.)