Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Autobus sjećanja” u Zadarskoj županiji

28.09.2016. 22:00
“Autobus sjećanja” u Zadarskoj županiji


Udruge proistekle iz Domovinskog rata iz Škabrnje, Benkovca i Biograda na Moru bile su u ulozi domaćina Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ’91 Otok Ivanić, koja okuplja hrvatske dragovoljce s područja Grada Ivanić-Grada te Općina Kloštar Ivanić i Križ.
– UHDDR ’91 Otok Ivanić u suradnji sa Zajednicom udruga proizašlih iz Domovinskog rata iz Ivanić Grada, Kloštar Ivanića i Križa organizirala je i ove godine tradicionalnu akciju pod nazivom “Autobus sjećanja”, ovog puta na relaciji Ivanić Grad – Biograd na Moru, rekao je Leo Ordanić, predsjednik UHDDR ’91 Otok Ivanić.
Osim predstavnika braniteljskih udruga s gostima iz Zagrebačke županije bili su škabrnjski načelnik Nediljko Bubnjar i biogradski gradonačelnik Ivan Knez sa suradnicima, dok je domaćin u ime Grada Benkovca bio pročelnik Željko Katuša.
 – Ovogodišnja akcija posvećena je sjećanju na Franju Vlašića, poginulog branitelja iz Biograda, rodom iz Obedišća u općini Križ, i njegove suborce koji su pali na liniji obrane u biogradskom zaleđu tijekom Domovinskog rata, kazao je Ordanić.
Junak Domovinskog rata, 38-godišnji Franjo Vlašić kao pripadnik Domobranske bojne Biograd poginuo je 4. listopada 1993. godine na brdu Debeljak kod Vrane.
– Pored članova obitelji poginulog Franje Vlašića u “Autobusu sjećanja” sudjeluje i tridesetak branitelja Domovinskog rata s područja Otoka Ivanića, članovi počasne postrojbe Zajednice braniteljskih udruga Otoka Ivanića, te Željko Posilović, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grad, kazao je Ordanić.
Prije dolaska u Biograd “Autobus sjećanja” stao je u Škabrnji gdje je sudionike putovanja dočekao načelnik Nediljko Bubnjar sa suradnicima.