Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ima lijeka i za farmaceute

28.10.2011. 22:00
Ima lijeka i za farmaceute


Jasno nam je da nam neće biti lako, ali već smo protiv Hajduka i Dinama pokazali da se nikoga ne bojimo. I da svakoga možemo pobijediti – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Pred nama je 13. kolo Prve HNL u kojem Zadar na Stanovima dočekuje Slaven Belupo. Nakon velike pobjede nad Dinamom prvoligaš sa Stanova je “spušten na zemlju” porazom u Vinkovcima, i sada sve treba pokrenuti ispočetka. Istini za volju momčad Dalibora Zebića bila je desetkovana na gostovanju kod Cibalije, pa se ništa više osim poraza nije moglo niti očekivati. Koprivničani su četvrtoplasirani na ljestvici što dovoljno govori u prilog tome kako se radi o vrlo kvalitetnoj momčadi i kako Zadru sigurno neće biti lako. Međutim, prije tri dana su ispali u kup natjecanju porazom od Vinogradara, što je bilo veliko iznenađenje i sigurno je uzdrmalo momčad iz Koprivnice.
– Vinogradar je pokazao da su ranjivi i izbacio ih iz daljnjeg natjecanja. Međutim, nemojmo zaboraviti, to je kup, a u kupu se uvijek događaju iznenađenja – kazivao je Dalibor Zebić jučer ujutro.
– Taj poraz Belupa od Vinogradara nama ništa ne znači. Ovdje se ipak radi o prvenstvenoj utakmici, a Koprivničani su četvrti na ljestvici. Jasno nam je da nam neće biti lako, ali već smo protiv Hajduka i Dinama pokazali da se nikoga ne bojimo. I da svakoga možemo pobijediti.
Recept je dobro poznat, samo ga treba opet primijeniti.
– Istina, recept nam je poznat, ali nije to lako svaki put ponoviti. Mislim da su igrači svjesni da moraju odigrati na vrlo visokoj razini da bi pobijedili Slaven Belupo. Bit će nam potrebna igra kao protiv Dinama, u svakom slučaju s istim motivom i borbenošću.
Zadrov strateg dao je upute kako pobijediti momčad za Koprivničane.
– Od prve minute krenut ćemo ofenzivno prema gostujućim vratima. Nemamo što čekati, želimo pobjedu. Vrlo važno je odmah pokazati agresivnost i borbenost kako bi suparničkoj momčadi bilo jasno da na Stanovima nemaju što tražiti. Njihovu zadnju liniju ćemo napadati vrlo visoko i niti jednog trenutka im se ne smije dati da se razmašu.
Bilo je problema s ozljedama i bolesti tijekom ovoga tjedna.
– Mislim da kapetan Surać neće igrati, cijeli tjedan je u temperaturi i nije odradio niti jedan trening. Vraća nam se Mršić što je svakako plus za nas. Jonjić bi možda mogao stisnuti zube i zaigrati protiv Koprivničana, što se ne bi moglo reći za Bilena koji se lagano oporavlja i Kovačevića.
Ipak, nakon odrađene kazne vratili su se Santini i Banović.
– Santini je prvi strijelac prvenstva i puno znači za našu igru. I Banović je neizostavni element u našoj igri. Vjerujem da su se odmorili i da će u ovoj utakmici pucati od želje da još jednog suparnika otpratimo iz Stanova bez boda. Uostalom u ovim posljednjih nekoliko kola do zimske stanke moramo skupiti određenu zalihu bodova.
Zebić ne bi bio zadovoljan remijem sa Slaven Belupom.
– Svi skupa želimo pobjedu. Ne bih bio zadovoljan remijem jer smo pobjedama nad Hajdukom i Dinamom ipak podigli letvicu na višu razinu i ne želimo je više spuštati. Smatram da imamo snage i veliki motiv pobijediti Belupo i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti – kazao je na kraju razgovora Zebić.


Banović: Nemaju što tražiti na stanovima




Igor Banović se nakon odrađene kazne zbog tri žuta kartona vraća i konkurirat će za sastav Zadra protiv Slaven Belupa.
– Baš sam se iznenadio što su poraženi od Vinogradara u Kupu. Čak su tu utakmicu započeli s najjačim sastavom, pa su kasnije rotirali. Bez obzira na taj poraz smatram da je Belupo po kvaliteti odmah iza Dinama i Hajduka, uz bok Splitu. Nezgodan su protivnik, znaju čuvati loptu i zgusnuti su u sredini. Uvijek je protiv njih teško igrati. Međutim, mi smo domaćini, a kod kuće smo mi favoriti. Ovdje na Stanovima nemaju što tražiti – izričit je bio Banović i nastavio u istom tonu:
– Formula je poznata, uostalom tako su na Stanovima pali i Hajduk i Dinamo. Od prve minute ćemo krenuti agresivno, moramo im u prvih 15-20 minuta pokazati tko je gazda, čak ih malo i uplašiti. Bilo bi super da rano postignemo gol. Uostalom mi ni ne možemo drugačije igrati na Stanovima nego sa 100-postotnim angažmanom. Smatram da bod ne bi bio dobar, previše smo bodova olako ispustili, pa nas protiv Belupa zadovoljava samo pobjeda. Svjesni smo da se s ta tri boda penjemo sve bliže vrhu ljestvice pa ćemo na travnjaku dati sve od sebe da to tako i bude – zaključio je Banović.