Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nakon nesreće izašao iz auta, pa se srušio i umro

28.10.2011. 22:00
Nakon nesreće izašao iz auta, pa se srušio i umro


Iz neutvrđenih razloga, vremešni je vozač izgubio kontrolu nad autom, sletio s ceste i zabio se u betonski odbojnik i metalnu konstrukciju nakon čega se auto zarotiralo i zaustavilo na cesti. Nesretni je čovjek izašao iz auta, sjeo pokraj ceste da bi se nakon toga, srušio i umro


Marijan Žagmešter, 71-godišnjak iz Krapine stradao je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 8.30 sati na autocesti A1, kod vijadukta Baričevići. On je vozio automobil marke “peugeot 207” krapinskih registracija, a s njim je u autu kao suputnica bila i njegova 68-godišnja supruga Viktorija. Iz neutvrđenih razloga, vremešni je vozač u jednom trenutku izgubio kontrolu nad autom te sletio s ceste i zabio se u betonski odbojnik i metalnu konstrukciju nakon čega se auto zarotiralo i zaustavilo na cesti. Nesretni je čovjek uspio izaći iz auta te je sjeo pokraj ceste da bi se svega nekoliko minuta nakon toga, srušio i umro. Po dolasku ekipe hitne medicinske pomoći, dežurni je liječnik mogao nažalost, samo potvrditi smrt, a što je njezin uzrok utvrdit će se naknadno. Očevid su obavili policajci PU zadarske, a njegova je supruga vozilom Hitne bila prebačena u zadarsku Opću bolnicu odakle je nakon pregleda ubrzo i puštena jer su u njezinom slučaju u pitanju tek, lakše ozljede.
Večer prije, u četvrtak dogodila se i prometna nesreća u Starigradu, a 28-godišnji vozač je imao “više sreće, nego pameti” iako je bio totalno pijan. Do nesreće je naime, došlo oko 23.30 sati u ulici dr. Franje Tuđmana, a mladić je ispred jednog kafića autom išao unazad i upao u more na 1,70 metara dubine. Njemu nije ništa, a na auto su ostala tek manja oštećenja. Nakon nesreće, alkotestom mu je izmjereno preko dva promila akohola u krvi, pa je odveden u policijsku postaju gdje je zadržan do jutra, zapravo dok se nije otrijeznio. Auto je u međuvremeno izvučeno iz mora, a mladić je zaradio prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i vožnje u pijanom stanju.