Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Protiv nikoga bez pravog pristupa

28.10.2011. 22:00
Protiv nikoga bez pravog pristupa


Oni su sigurno još opasniji zbog toga što još nemaju pobjede. Sigurno će što prije pokušati spriječiti naj negativni niz – rekao je trener Zadra Aleš Pipan


Nisu stvari izgledale bajno nakon prvog kola u kojem su košarkaši Zadra poraženi na gostovanju u Križevcima. Ono što se ipak kod većine simpatizera zadarskog kluba činilo gostovanje s kojega će stići uvodna dva boda, ispostavilo se kao prava plutajuća mina za sastav Aleša Pipana. Ipak, nakon toga ostvarene su dvije pobjede. Protiv momčadi iz Slavonskog Broda koja, doduše, za domaće prilike uopće nema loš roster, se očekivano glatko slavilo, a pravi izazov bilo je gostovanje kod Alkara. Poznato je koliko je sinjski teren neugodan i koliko je tamo vruća atmosfera. Ipak, Zadrani su se iz Sinja uspjeli vratiti s bodovima i kako stvari stoje čini se da je forma zadarskog sastava u usponu, a dodatno veseli činjenica da je u Sinju Goran Vrbanc pružio partiju kakva se od igrača njegovog kalibra i očekuje.
Danas Zadrani očekuju momčad Vrijednosnice OS Dardu. Radi se o sastavu koji u uvodna tri kola još nije osjetio slast pobjede, iako su kroz protekle dvije sezone “postavili” se kao klub koji misli imati itekako važnu ulogu u domaćem prvenstvu. Valja napomenuti da je u trećem kolu Darda bila slobodna, a da je u prva dva kola gostovala. Prvo kod Alkara, a nakon toga kod Zaboka. Dakle, dvoboj na Višnjiku bit će treće uzastopno gostovanje igrača Darde, tako da trenutačni omjer možda i ne pruža najbolju sliku kvalitete te momčadi. Poznato je da se u A-1 ligi izrazito teško dolazi do bodova na gostovanjima, pogotovo jer je ova liga poprilično izjednačena.
– Oni su sigurno još opasniji zbog toga što još nemaju pobjede. Sigurno će što prije pokušati spriječiti naj negativni niz – rekao je trener Zadra Aleš Pipan u najavi utakmice, nadodavši ipak jasnu činjenicu.
– Mi ipak igramo kod kuće i idemo po novu pobjedu. Želimo osvojiti ova dva nova boda i sve ćemo napraviti da dođemo do njih. Respektiramo momčad Darde. Imaju sasvim solidan roster. Dosta iskusnih igrača. Rekao bih da je ta momčad klasičan spoj iskustva i mladosti.
Zadrani su dakle, nakon tri kola, postavili se na vrh prvenstvene ljestvice s dvije pobjede i jednim porazom. Ipak, valja napomenuti da isti omjer imaju momčadi Splita, Jollyja, Zaboka, Križevaca i Kvarnera 2010. A-1 liga je izrazito zanimljiva ove sezone, a (ipak) očekivana pobjeda protiv današnjih gostuju bila bi odlična uvertira u nastavak prvenstva, jer krenuti s omjerom 3:1 zaista je dobra stvar u ovakvoj ligi.
– Kao i uvijek najvažniji je naš pristup. Kako u obrani, tako i u napadu. Mi moramo biti pravi. Nema razloga da tako i ne bude. Dobro smo trenirali ovaj tjedan. Nemamo većih poteškoća s ozljedama i bolestima osim već dužeg problema sa Šimom Olivarijem. On i dalje ima problema s tim skočnim zglobom.
Dvoboj Zadra protiv VROS Darde na rasporedu je danas u 19 sati.


Skroće: Svi su dobili novac, dobit će i Jusup




Prema tradiciji na konferenciji za novinare pred dvoboj s VROS Dardom pojavio se i sportski direktor Zadra Branko Skroće. Njega su novinari upitali da prokomentira problem zvan “Danijel Jusup” i presudu FIBA-e, kojom je naloženo Zadru da plati bivšem treneru Zadra preko 100 tisuća eura. Poznato je kako Jusup ne želi pristati na plaćanje u ratama, što bi u konačnici za klub moglo predstaviti veliki problem.
– Nije prvi put da bi bili u blokadi računa – rekao je Skroće, koji ipak nije želio komentirati situaciju s Jusupom.
Ne želim sada to komentirati. Koliko ja znam i dalje predsjednik Edvin Šimunov i Jusup razgovaraju o tom problemu. Nakon što se sve to završi, onda će komentirati i ovu situaciju, ali i sve druge. Mogu samo reći da je u KK Zadru bilo mnogo igrača i trenera i da su svi oni dobili svoj novac. Isto tako će vjerojatno dobiti i Danijel Jusup.