Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

S malim, ne i nikakvim izgledima

28.10.2011. 22:00
S malim, ne i nikakvim izgledima


Pula je kvalitetan sastav, dobro pokriven na unutrašnjim i vanjskim pozicijama – kaže Marija Mazija
U subotu u 19 sati košarkašice Zadra u Puli će odigrati prvu ovosezonsku gostujuću utakmicu. Polovičnim učinkom iz prva dva kola (poraz od Jollyja i pobjeda nad Agramom) “bijelo-plave” su na otvaranju A-1 lige pokazale nekoliko različitih lica, a njihova je izvedba gradirala od vrlo dobre do neprepoznatljive. Po do sada viđenom dade se zaključiti da će Zadrankama do pronalaska prave forme trebati još vremena, no mogu li, unatoč oscilacijama i snazi suparnica, već ovog vikenda do prvog ugodnog iznenađenja?
– S obzirom da najvjerojatnije ne putujemo u kompletnom sastavu: Luciju Pericu i dalje muče leđa, a Davorka Balić je prvi prošlotjedni trening odradila tek u četvrtak – teško. To ne znači da ćemo se unaprijed predati ili da nemamo i nećemo tražiti svoje šanse, no Pula je ove sezone iznimno kvalitetna ekipa i neosporno je favorit u ovoj utakmici – odgovara Marija Mazija, trenerica Zadra.
Njene će izabranice snage odmjeriti s ekipom koja je ovog ljeta ostala bez najbolje mlade hrvatske košarkašice – Nine Premasunac, no njen su odlazak u istarskom A-1 ligašu kompenzirali sastavljanjem još respektabilnijeg rostera. Zelene su dobile i novog sponzora (Rockwool) te najavile da se ove sezone neće zadovoljiti prosjekom.
– Radi se o zaista kvalitetnom sastavu, dobro pokrivenom na unutrašnjim i vanjskim pozicijama. Njihova nova pojačanja su Božena Radoš, Tea Đikić i Martina Zubak – odreda igračice s iskustvom i igračice koje su sposobne donijeti prevagu. Snagu Pule dobro ocrtava podatak da su u prošlom kolu tijesno izgubile od Medveščaka, odnosno da su u pripremnom razdoblju svladale Jolly – upozorila je Mazija, da bi najavu utakmice podvukla riječima:
– Idemo se boriti i dati sve od sebe, pa nek’ pobjedi bolji.
Raspored 3. kola: Rockwool Pula – Zadar (subota, 19 sati), Agram-ZG – Jolly JBS, Croatia 2006 – Pleter, Dubrava – Studenac Omiš, Gospić CO – Novi Zagreb, Medveščak slobodan.


ZAdar dobiva još jednu igračicu


Sredi li do subote svu potrebnu dokumentaciju oko registracije, Zadar bi se u susretu s Pulom mogao predstaviti s još jednim novim imenom. Riječ je o Andrei Maladi, 18-godišnjakinji koja igra na poziciji beka – šutera. Malada je do dolaska na studij u Zadar iskustvo prikupljala nastupajući za A-2 (B-1) ligaša Salonu.