Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sportski je nadati se

28.10.2011. 22:00
Sportski je nadati se


Ako su nas mnogi u ovoj utakmici već otpisali, onda i nemamo što izgubiti – kaže Šime Markić


Tjedan dana nakon posrtaja u dvoboju s Osijekom, koji im je dodatno umanjio izglede u utrci za ostanak u Prvoj ligi, rukometaše Biograda očekuje novi težak zadatak. S obzirom na posljednje izdanje sastava iz kraljevskog grada i dosad samo dva utržena boda, mogli bismo reći kako je njihovo subotnje gostovanje u Vidovcu prava nemoguća misija. Naime, igrači Zorana Mikulića u osmom će se kolu ogledati s vodećom momčadi i uz Medveščak najizglednijim kandidatom za plasman u viši rang. U sedam odigranih utakmica pretendenti na ovosezonski naslov sapleli su se samo jednom, prošlog vikenda u Županji, tako da će u ovom dvoboju otežavajuća okolnost gostima biti i motiv Vidovca da pokaže kako se radilo o samo lošem danu. A ako pak posebnog motiva domaćih ne bude, jedan od najkvalitetnijih sastava u Prvoj HRL u proteklih nekoliko godina i više je nego dovoljan adut.
No, sportski je nadati se, reći će Šime Markić, vanjski igrač Biograda.
– Poraz od Osijeka je posljedica nedovoljnog broja treninga i neuigranosti momčadi. Nismo bili pravi u toj utakmici, zato ćemo u subotu pokušati pokazati da možemo više. Svjesni smo da ćemo snage odmjeriti s momčadi u kojoj nastupaju hrvatski reprezentativci i igrači s premijerligaškim iskustvom, ali sigurno je da se nećemo unaprijed predati. Idemo pokušati iznenaditi, pa što bude – govori Markić.
Znači li to da ćete u Vidovec otputovati u punom sastavu, a ne tek s brojem igrača dovoljnim za odrađivanje obveze?
– Trebali bismo biti kompletni te kao i protiv Medveščaka pokušati iznenaditi favorita. Bit će jako teško, no ne bojimo se nikoga. Ako su nas mnogi u ovoj utakmici već otpisali, onda i nemamo što izgubiti – podvukao je Markić.
Ne demantiraju li gosti “sigurnu jedinicu”, bit će to njihov šesti uzastopni poraz. U preostalih pet utakmica jesenskog dijela morat će do barem dvije nove pobjede, koje bi im osigurale kakvu-takvu nadu uoči proljetnog dijela prvenstva.
Raspored 8. kola (29./30. listopada): Vidovec Bios – Biograd (subota, 19 sati), Brod – Ivančica Ivanec, Umag – Senj Wallenborn, Moslavina – Crikvenica, Dugo Selo – Županja, Osijek – Medveščak NFD, Mladi Rudar – Ðakovo.


Zadranke i Arbanasi domaćini




Nakon dvije domaće pobjede (Metković, Orkan) rukometašice Zadra nastavak pozitivnog domaćeg niza tražit će protiv Knina u 6. kolu. Utakmica se igra večeras (18.30 sati) u Mocirama.
U potragu za trećom ovosezonskom i trećom uzastopnom pobjedom rukometaši Arbanasa krenut će u nedjelju u 16 sati, kada će u Mocirama u dvoboju trećeg kola Treće HRL – jug ugostiti vodičku Olimpiju.