Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vratimo život na Poluotok

28.10.2011. 22:00
Vratimo život na Poluotok


Udruženje obrtnika Zadar, Grad Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra osmislili su projekt “Đir po gradu” koji bi trebao započeti već u prvoj polovici mjeseca studenog. “Đir po gradu” održavao bi se nekoliko puta tjedno i tijekom njegovog trajanja posjetitelji bi na Poluotoku trebali besplatno parkirati automobil, popiti kavu po povoljnijoj cijeni, kao i kupiti komad robe na sniženju, pojasnila je koordinatorica projekta Danijela Rimanić.
– Projekt “Đir po gradu” osmišljen je kao spoj obrtnika, poduzetnika, zabave, kulture i umjetnosti u kojoj će svakodnevno interes pronaći ne samo Zadranke i Zadrani, već i njihovi gosti tijekom jeseni i zime. Svi subjekti koji su ušli u projekt nudit će različite popuste u dane održavanja “Đir po gradu” odvijati. Uz kafiće i trgovine u projektu sudjeluju i kulturne institucije koje će davati niže cijene ulaznica za svoje programe, a neke će sudjelovati i sa svojim suvenirima. Za tu prigodu uvest će se i čuvanje djece, a u planu je i suradnja trgovina s dječjim proizvodima s Kazalištem lutaka Zadar, pojasnila je Rimanić, dodajući kako navedeno ujedno i nije sve, a o cjelokupnoj ponudi znat će se kroz nekoliko dana.
– Za sada je u projekt je uključeno već 130 subjekata, počevši od trgovaca, ugostitelja, ostalih tvrtki i obrtnika koji su potvrdili sudjelovanje u projektu. Projektu su se priključile i sve kulturne ustanove na Poluotoku – HNK Zadar, Kazalište lutaka Zadar, kao i zadarski muzeji. Zajednička želja je povezati svu ponudu stare gradske jezgre u jedinstven proizvod, zaključila je Rimanić.