Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarsku Udrugu umirovljenika opljačkao čak osam puta!

Autor: Minja Gugić

28.10.2012. 23:00
Zadarsku Udrugu umirovljenika opljačkao čak osam puta!

Foto: PIXELL



Lopovi su “operirali” i na biogradskom “Boat show”, gdje se netko uvukao u šatore izlagača dviju tvrtki i ukrao razne artikle. I dok u ovom slučaju policijska istraga traje, policajci su ušli u trag 26-godišnjaku koji je u protekle dvije godine čak osam puta opljačkao prostorije zadarske Udruge umirovljenika


I proteklog vikenda u zapisniku PU zadarske nisu izostale provale i krađe pa je tako u subotu noću u Ulici Josipa bana Jelačića u Obrovcu nepoznati počinitelj provalio u pumpnu stanicu oborinskih voda, koja je u vlasništvu Grada Obrovca, odakle je odnio protupožarni aparat vrijedan nekoliko stotina kuna. Iste noći na adresi Velebitske ulice u Zadru provaljeno je u poslovnicu jednog poduzeća te je iz ladice radnog stola lopov ukrao novac. U pitanju je srećom, kako su izvjestili iz PU zadarske, tek manji novčani iznos.
Opet se dogodila i drska krađa zlatnog lančića po već uobičajenom “principu”. Usred bijela dana u subotu oko 16 sati u ulici Kraljskog Dalmatina ispred ulaza u stambenu zgradu, nepoznati je muškarac s leđa prišao 62-godišnjakinji te joj s vrata otrgnuo zlatnu ogrlicu. Ona je krađu odmah prijavila zadarskim policajcima i štetu procijenila na tisuću kuna. Lopovi su “operirali” i na tradicionalnoj manifestaciji “Boat show”, koja se ovih dana održavala u marini Kornati u Biogradu. Tamo se netko noću, s petka na subotu, uvukao u šatore izlagača dviju tvrtki i ukrao razne artikle u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.
U razdoblju od 16. do 19. listopada ove godine u mjestu Škabrnja na predjelu “Vlačine” ukradeno je 200-tinjak metalnih stupića za ograđivanje prostora u vlasništvu Općine Škabrnja. Pričinjena šteta cijeni se na iznos od nekoliko tisuća kuna, a u noći s četvrtka na petak u Željezničkoj ulici u Gračacu iz podruma obiteljske kuće 41-godišnjaka ukradena je motorna pila, više komada električnog alata i nekoliko litara alkoholnog pića u sveukupnoj vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.
“Pao” je i još jedan bicikl u Vukovarskoj ulici iz ulaza stambene zgrade. Riječ je o biciklu 18-godišnjeg Zadranina koji je vrijedan nekoliko tisuća kuna. I Zadranka u dobi od 21 godine ostala je bez novca i mobitela koji joj je uspio ukrasti nepoznati počinitelj u kafiću u ulici Brne Krnarutića proteklog vikenda.
Protiv ovih, policiji za sada nepoznatih lopova, već su podnesene kaznene prijave zbog provala i krađa. No policajci su uspjeli uhvatiti razbojnika koji je tijekom pretprošle i prošle godine čak osam puta provalio u prostorije zadarske Udruge umirovljenika na adresi Ulice dr. Franje Tuđmana. Riječ je o 26-godišnjem Zadraninu koji je iz prostorija Udruge krao alkoholna pića, manje novčane iznose i sitni inventar. Pričinjena šteta procijenjena je na iznos od nekoliko tisuća kuna.
Protiv ovog drznika slijedi posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu kao dopuna kaznene prijave.