Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Mirela Holy privukla regionalne čelnike

28.10.2013. 23:00
Mirela Holy privukla regionalne čelnike


Promovirat ću primjer dobre prakse koju sam kao predsjednica udruge Eko-Zadar postigla na području Zadarske županije, a sada predstoji da se to isto proširi i na nacionalni nivo, najavljuje Atana Grbić


Atana Grbić-Martinović, dugogodišnja predsjednica udruge EKO Zadar, biti će dio novoformiranog predsjedništva ORAH-a, stranke održivog razvoja (u osnivanju) kojom predsjedava dr. Mirela Holy, nekadašnja ministrica zaštita okoliša i prirode i bivša SDP-ova članica.
Holy je u javnost s osnivanjem nove stranke izašla tek nedavno, iako je program pažljivo sastavljan tijekom posljednjih godinu dana, koliko su i trajale opsežne konzultacije, doznali smo od Atane Grbić-Martinović.
– Promovirat ću primjer dobre prakse koju sam kao predsjednica udruge Eko-Zadar postigla na području Zadarske županije, a sada predstoji da se to isto proširi i na nacionalni nivo.
U predsjedništvu stranke nalazi se više aktivista, među kojima Vjeran Piršić i Vladimir Lay, a Grbić-Martinović je tamo pristigla kao predsjednica vijeća stranke Zelena lista koja je sada postala dio nove stranke Orah. Biti će to prilika i za zastupanje interesa Zadarske županije u kojoj, smatra Martinović-Grbić treba raditi po pitanju zaštite voda, navodnjavanja te zaštite mora:
-Kapaciteti Zadarske županije su veliki i ona sam sebi može biti dostatna kako po pitanju hrane, tako i po pitanju obnovljivih izvora energije. Takve interese ću dakako zastupati i na nacionalnoj razini, najavila je Grbić-Martinović koja je zbog prelaska na novu funkciju i odlaska u Zagreb otišla s pozicije predsjednice Eko-Zadra, a na koju je na izvanrednoj skupštini izabrana Mirjana Galić-Tomić.