Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Peđu Grbina nazvali neokomunistom i KGB-ovcem

28.10.2013. 23:00
Peđu Grbina nazvali neokomunistom i KGB-ovcem


Zadarski HDZ-ovci sazvali su izvanrednu konferenciju za medije pa su se umjesto na kaznenu prijavu sindikalista Mijata Stanića protiv gradonačelnika Božidara Kalmete okomili na SDP-ovce, posebice Peđu Grbina. Željko Lončar nazvao ga je pripadnikom neokomunističke struje u SDP-u i KGB-ovcem


Zadarski HDZ-ovci jučer su u sjedištu stranke održali izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je Željko Lončar, član predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a, pročitao priopćenje. Iako su predstavnici zadarskih medija pohrlili na presicu misleći kako je riječ o aktualnom događaju, kaznenoj prijavi koju je Mijat Stanić, sindikalni čelnik Nezavisnog cestarskog sindikata jučer ujutro podnio protiv Božidara Kalmete, pokazalo se kako je riječ o drugoj temi. Lončar se, naime, u ime stranke očitovao na izjave SDP-ovih dužnosnika koji su u subotu nazočili na izbornoj konvenciji Gradskog odbora socijaldemokrata u ŠRC Višnjik. Lončar se posebno okomio na Peđu Grbina kojeg je nazvao pripadnikom neokomunističke struje u SDP-u koji je u Zadar došao pozvati građane na linč i rušenje legalno izabrane vlasti.
– Ne samo kao stranački “lider”, već kao predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav on to radi u stilu Staljinovog KGB-a. Insinuira, osuđuje i prosuđuje, zaboravivši da je najpozvaniji da taj Ustav i trodiobu vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku treba štititi – spočitao je Lončar Grbinu kazavši još i kako je on u Zadar došao noseći na ruci sat marke Zenit, a da je taj sat “dar druga Tita njegovom djedu za vjernu komunističku službu”.
Tek na novinarsko pitanje Lončar se osvrnuo na Stanićevu prijavu protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg ministra Božidara Kalmete.
– Kaznenih prijava u ovoj državi ima na tisuće. Nitko ne brani ni meni, ni vama, ni Mijatu Staniću, da podnese kaznenu prijavu. Vjerujem u hrvatski sustav i da će se sve odraditi po zakonu, a ne metodom ulice i javnog linča. Ovdje su pojedini mediji bilteni Uskoka, a to je protuzakonito, izjavio je Lončar opravdavši gradonačelnikov izostanak obvezama u Gradu Zadru.
– Radi svoj posao svakodnevno, kao i do sada. Ovdje je cijelo Predsjedništvo, a isto tako, bit će i on. I te kako radimo svoj posao, a on posebno radi svoj – zaključio je Lončar.