Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadru nasušno potreban pogodak

28.10.2013. 23:00
Zadru nasušno potreban pogodak


Ono što posebno bode oči je činjenica da Zadar već pet kola nije zabio gol i nadajmo se da će taj crni niz prekinuti u srijedu kada se u Kupu sastaju sa Cibalijom


Zadar ponovno nije uspio pobijediti na svom travnjaku. Ovoga puta Split se uspio osvetiti za poraz koji mu je Milinova momčad priredila u Parku mladeži i zgoditkom Kvesića postignutim duboko u sudačkoj nadoknadi doći do tri vrijedna boda. Zadrani su nastavili niz loših predstava na svom travnjaku, barem što se tiče krajnjeg rezultata. Iako su u prvom poluvremenu razočarali, u nastavku su bili opasniji i gol se mogao namirisati u zraku. Nažalost, dogodio se na suprotnoj strani u trenutku kada to više nije bilo moguće nadoknaditi. Ono što posebno bode oči je činjenica da Zadar već pet kola nije zabio gol i nadajmo se da će taj crni niz prekinuti u srijedu kada se u Kupu sastaju sa Cibalijom.
Ovaj poraz nije imao nikakav utjecaj na položaj Zadra na ljestvici. Istina, momčad sa Stanova mogla je eventualnom pobjedom skočiti za jedno mjesto. Ali, s obzirom da se to nije dogodilo suvišno je o tome govoriti. Zadar je i dalje na 8. mjestu s 12 osvojenih bodova, dok se Split ovom pobjedom približio četvrtoplasiranoj Lokomotivi na četiri boda zaostatka.
Zadar će u 15. kolu na noge Hrvatskom dragovoljcu. Svakom poznavatelju nogometnih prilika jasno je koliko je ovaj dvoboj važan za momčad Ferde Milina. Nakon dva uzastopna poraza (Rijeka i Split) momčad sa Stanova želi se iskupiti protiv Dragovoljca. Uostalom i spriječiti ga da se primakne na prvenstvenoj ljestvici. Prvi dvoboj ova dva suparnika na Stanovima završio je bez pobjednika 1:1. S obzirom da Zadar bolje igra na gostovanjima za očekivati je da će u ovom dvoboju uložiti maksimalan napor za pozitivan rezultat. Ako im se ukaže prilika ne bi bilo nemoguće da se iz Sigeta vrate i s punim plijenom. Usput rečeno, utakmica se igra u ponedjeljak 4. studenog.