Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kalmeta: Ninski HDZ nije htio organizirati predizborni skup svoje stranke!

28.10.2016. 22:00
Kalmeta: Ninski HDZ nije htio organizirati predizborni skup svoje stranke!


Nakon jučerašnje vijesti o raspuštanju HDZ-ove podružnice u Ninu, predsjednik Županijskog odbora stranke, gradonačelnik Božidar Kalmeta, pristao je dati izjavu za naš list. Podsjetimo, dopredsjednik ninskog HDZ-a, gradonačelnik Emil Ćurko, nakon saznanja da se na zadnjoj sjednici ŽO-a raspravljalo o raspuštanju ninske podružnice izjavio je kako mu je “neshvatljivo da se tako nešto pokušava napraviti”.
“Naš ogranak nije napravio apsolutno nijednu pogrešku! Ne mogu vjerovati da bi netko išao na raspuštanje podružnice koja tako dobro radi i ima homogeno članstvo. Dokazi o našem radu su vidljivi, pa je nemoguće da bi se provela takva odluka bez ikakvih dokaza”, poručio je Ćurko Kalmeti. No, kako je i zašto do svega došlo, Kalmeta pojašnjava za naš list:
– Istina je da smo na zadnjoj sjednici Županijskog odbora otvorili raspravu o stanju u HDZ-u Nina i to iz razloga što, u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore, Gradski odbor Nina nije htio organizirati HDZ- ov skup u dvorani u kojoj se svake godine organizira. Kada je nakon toga Županijski odbor službenim dopisom zatražio da nam gradonačelnik Nina osigura korištenje javne površine za održavanje predizbornog skupa, odgovoreno nam je da to nisu u mogućnosti učiniti zbog turističke sezone – ističe Kalmeta, te dodaje:
– Nakon toga ipak smo otišli u Nin, međutim nismo održali predizborni skup jer nismo dobili suglasnost gradonačelnika koji je, zamislite, član naše stranke. Eto, to je jedini razlog zašto smo na zadnjoj sjednici Županijskog odbora otvorili raspravu o Gradskom odboru Nina, a ti razgovori još uvijek traju, kao i oni s rukovodstvom Grada Nina. Ponavljam, razlog je bojkot stranačkog skupa, a ne njihova podrška drugom kandidatu na izborima za predsjedništvo županijskog HDZ-a – poručuje Kalmeta, dodajući kako ni on, kao gradonačelnik Zadra, nikad niti jednoj stranci nije zabranio nijedan predizborni skup:
– A meni je to učinio čovjek koji je član moje stranke!